Сьогодні: Сб, 20-04-2024    13:48:16
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Март » 3 » 08:33:54 оновлено: 08:35:54

«Ми. Мами. Сильні»: у Чехії показали виставку з портретами житомирянок та їх загиблих синів. ФОТО

03-03-2020, 08:35:54 661 Коментарі 0 Читать на русском

«Ми. Мами. Сильні»: у Чехії показали виставку з портретами житомирянок та їх загиблих синів. ФОТО
«Ми. Мами. Сильні» – фотовиставку під такою показали у столиці Чехії, вона присвячена жінкам з Житомирщини. На фото – зображення жінок, що тримають у руках портрети своїх загиблих синів.

«Ця виставка – пам’ять про їхніх героїчних синів, які віддали життя за Україну. Їх об’єднало материнське горе, і тепер, гуртуючись, вони підтримують одна одну, переживаючи біль втрати найрідніших», – зазначають організатори.

Триденну фотовиставку за участю мам загиблих героїв Лілії Ільницької та Олени Максименко презентували на центральній площі Праги. Також портрети виставили в кінотеатрі «Atlas», де відбувся показ українського фільму «Атлантида» режисера Валентина Васяновича.
 

«В центральному кінотеатрі у Празі перед прем’єрою наші мами виступили і розказали про своє горе і біль. Люди просто плакали, чехи ставали перед фотографіями і були в ступорі. Одна світлина - мама з портретом загиблого сина-героя, інша – мама в українській хустці і костюмі. Важливо було показати саме очі, бо в них – весь материнський біль», – говорить Юлія Толмачова, військова волонтерка, організатор виставки.


«До мене підходили хлопці чехи і плакали, дякували за наших дітей, які є прикладом для інших», – розповідає Олена Максименко, син якої загинув у 2016 році поблизу Широкіного.

У травні такий зворушливо-трагічний фотопроєкт матиме продовження. Зі слів організаторів,  виставку запропонували провести посольства інших країн.












Тегі: війна, АТО, матері, фотовиставка
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: