Сьогодні: Сб, 20-04-2024    07:58:45
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Март » 12 » 19:25:34 оновлено: 14:03:34

Перший випадок коронавірусу підтвердили в Житомирський області

12-03-2020, 14:03:34 48472 Коментарі 0 Читать на русском

Перший випадок коронавірусу підтвердили в Житомирський області
В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції - у жінки пенсійного віку, вона проживає в місті Радомишль, Житомирський області. Та чоловік з Чернівецької області, дружина якого повернулся в Італії протягом останніх 14 днів.

Інформацію про лабораторно підтверджені випадки на території країни «Журналу Житомира» повідомили в МОЗ України. Дослідження проводила вірусологічна рефернс- лабораторія центру громадського здоров'я. 

Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, контактні особи перебувають під наглядом медиків.

Як пізніше стало відомо, хворобу виявили у 71-річної жінки, яка нещодавно повернулася з Польщі. Про це повідомили під час термінового брифінгу в Житомирській ОДА, який скликав губернатор області Віталій Бунечко.

Хвору терміново госпіталізували. Наразі вона знаходиться на лікуванні у інфекційному відділенні Радомишльської лікарні, де їй надають усю необхідну допомогу. Наразі відомо, що жінка лише за сьогоднішній день контактувала з понад 20 людьми. Вони наразі знаходяться на обсервації у власних помешканнях.  Ситуація контролюється лікарями та епідеміологами. 

Раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу COVID-19 - у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

Тегі: Житомир, коронавірус, Медицина
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: