Сьогодні: Ср, 24-04-2024    15:46:03
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Март » 17 » 17:35:37 оновлено: 17:36:37

На вулицях Житомира побільшало людей у масках: у МОЗ говорять, що вони не рятують від коронавірусу. ФОТОРЕПОРТАЖ

17-03-2020, 17:36:37 1208 Коментарі 0 Читать на русском

На вулицях Житомира побільшало людей у масках: у МОЗ говорять, що вони не рятують від коронавірусу. ФОТОРЕПОРТАЖ
У Житомирі в зв'язку з коронавірусом встановлюють суворий карантин: закриваються усі заклади, крім аптек, продуктових магазинів, банків та АЗС.

Від завтра у Житомирі будуть введені обмеження у транспорті: приміські, міжміські та міжобласні перевезення будуть під забороною, а у міських – з обмеженою кількістю людей. Так, у маршрутках дозволяється до 10 людей, у тролейбусах, трамваях і автобусах – до 20.

Як повідомляє "Перший Житомирський", тим часом на вулицях Житомира більшає людей, які носять маски. В основному люди одягають маски, куплені в аптеках, але є і марлеві, зроблені своїми руками.

В аптеках придбати медичну маску досі дуже проблематично – у наявності їх майже немає. А якщо і привозять, то розбирають миттєво, а ціна зросла у рази.

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко раніше закликав українців не купувати хірургічні маски, якщо вони не мають ознак ГРВІ.
 

"Не потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, а саме хірургічні маски тоді, коли вони не потрібні. Оскільки це створює фальшиву оману свого захисту і не запобігає, або не дозволяє використовувати інші ефективні профілактичні методи профілактики гострих респіраторних вірусних захворювань, до яких відноситься і коронавірус", – зазначив він.


У першу чергу громадянам необхідно регулярно мити або обробляти антисептиком руки, а також дотримуватися ізоляції або не контактувати із хворими, які мають симптоми ГРВІ.

Представник МОЗ нагадав: саме хвора людина із симптомами потребує одягання хірургічної маски, аби зменшити відстань можливого поширення збудника інфекції. За словами чиновника, у Всесвітній організації охорони здоров'я також закликають не використовувати хірургічні маски без потреби.
























































Тегі: маски, Фоторепортаж, коронавірус, карантин, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: