Сьогодні: Пт, 29-03-2024    16:21:18
Житомир » Новини » Події » 2020 » Апрель » 9 » 16:01:16 оновлено: 16:24:16

У Житомирській області вдалося локалізувати всі великі лісові пожежі

09-04-2020, 16:24:16 525 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області вдалося локалізувати всі великі лісові пожежі
Станом на 9 квітня у Житомирській області усі великі лісові пожежі локалізовані. Однак лісова охорона продовжує перебувати в місцях загорянь та контролювати, бо від поривів вітру вогонь може спалахувати знову.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, що масштабні лісові пожежі виникли в Народицькому, Лугинському та Білокоровицькому лісгоспах 3 квітня. Відтак 7-ий день рятувальники гасили вогонь у неймовірно складних умовах. За цей час вогнем пройдено тисячі гектарів лісових і нелісових площ.

На їх локалізації задіяли 1,5 тис. осіб лісової охорони та 223 рятувальники, понад 170 одиниць пожежної та пристосованої техніки державних лісогосподарських підприємств та  53 одиниці пожежної техніки Управління ДСНС у Житомирській області.

До гасіння у Народицькому районі залучалася авіація, на допомогу прийшли і сусідні держлісгоспи та області – відправили працівників підприємств та пожежну техніку. Разом з тим, лісгоспи зупинили роботу окремих цехів переробки деревини, працівники цих підрозділів також брали участь у гасінні.

Пожежна ситуація в лісах Житомирської області залишається вкрай складною, особливо на лісових ділянках, які прилягають до сіножатей, пасовищ, полів, торфовищ, автомобільних та залізничних шляхів. Тому лісівники наполегливо просять жителів нашої області бути обачними та обережними, утриматися від будь-якого розведення вогню на подвір’ях, городах, пасовищах, обабіч доріг.

Тегі: пожежа, Житомирська область, Ліс
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: