Сьогодні: Чт, 28-03-2024    10:30:08
Житомир » Новини » Влада » 2020 » Май » 18 » 16:21:46 оновлено: 16:28:46

Обіцянки Сухомлина: що вдалося і що не зміг виконати міський голова Житомира

18-05-2020, 16:28:46 938 Коментарі 0 Читать на русском

Обіцянки Сухомлина: що вдалося і що не зміг виконати міський голова Житомира
До місцевих виборів в Україні залишилося п'ять місяців – вони відбудуться 25 жовтня. Зараз ще немає навіть приблизних списків охочих обійняти крісла мерів українських міст, але можна припустити, що більшість чинних міських голів спробують зберегти свій пост. А значить, жителі вже можуть робити висновки: задоволені вони своїм мером чи ні. 

Щоб прояснити картину, портал «Слово і діло» проаналізував, як мер Житомира Сергій Сухомлин виконав свої передвиборчі обіцянки.
 

Які програмні обіцянки виконав Сухомлин


Деякі обіцянки зі своєї програми Сергій Сухомлин виконав ще кілька років тому. Наприклад, у квітні 2016-го в Житомирі відкрився обіцяний Будинок української культури. У центрі представлено 6 виставкових залів із великою кількістю експонатів, серед яких вироби народної творчості, предмети побуту та зброя епохи козацтва, картини житомирських художників.

Також Сухомлин не став тягнути зі створенням центрів «третьої освіти» для пенсіонерів і людей похилого віку. У 2016 році в місті було відрито два таких центри (комп'ютерні курси) при бібліотеках на вулицях Партизанської та вулиці Добровольчих батальйонів.

Уже реалізував мер проєкт «Невідкладна допомога», який передбачає оснащення приймальних відділень лікарень міста повним комплексом діагностичної апаратури. У листопаді 2016-го було представлено нове медичне обладнання для трьох прийомних відділень лікарень Житомира: апарати для надання невідкладної медичної допомоги, УЗД апарати, пульсометри, апарати для штучної вентиляції легенів та обладнання для лабораторних досліджень. У травні 2017-го місцева влада відзвітувала, що проєкт повністю реалізований.

Крім того, виконана обіцянка запровадити єдиний електронний квиток на проїзд у комунальному й приватному громадському транспорті. У вересні 2016 року в місті презентували перший тролейбус з обладнанням для здійснення автоматизованої оплати за проїзд. Рік потому всі 102 тролейбуси, що виходять на лінію, обладнали стаціонарними валідаторами. Обіцянка впровадити нову транспортну концепцію міста теж реалізована. Концепція включає перехід на сучасні низькопідлогові автобуси, передбачуваний графік руху, гарантоване наявність транспорту після 21-ї години. Для реалізації концепції місто закупило новий транспорт, встановило стенди з графіками руху й запровадило е-квиток.

Як і обіцяв Сухомлин, у місті були облаштовані безпечні пішохідні переходи біля шкіл, садочків і медичних установ. Обіцянка була виконана протягом 2017 року.

Був у програмі намір реконструювати стадіон «Спартак». У квітні 2017-го Сухомлин провів презентацію проєкту реконструкції. У серпні минулого року мер повідомив про завершення реконструкції стадіону.
 

Які програмні обіцянки провалив Сухомлин


У своїй передвиборчій програмі Сухомлин обіцяв побудувати спортшколу водних видів спорту. У вересні 2017 року міській раді повідомили, що компанія, яка займалася будівництвом об'єкта, порушила умови договору, і він був розірваний. Пізніше про ситуацію розповів сам мер: був розроблений проєкт, підрядник отримав передоплату, але роботи майже не проводилися, тому будівництво зупинили. Влітку минулого року в міськраді заявили, що реалізація проєкту не відбулася через відсутність фінансування. Отже, обіцянка не виконана.

Незважаючи на обіцянку Сухомлина, у Житомирі так і не заборонили розміщення зовнішньої реклами в центральній частині міста. Міська рада відповідного рішення не ухвалювала. 

Крім того, Сухомлин не зміг зменшити ціну на тепло й воду в Житомирі. Порівняно з 2015 роком, коли Сухомлин став мером, ціни тільки зросли.

І, найімовірніше, буде провалена обіцянка створити молодіжний артцентр на базі кінотеатру «Жовтень». Проєкт не могли реалізувати кілька років, у травні минулого року Сухомлин повідомив, що є громадські організації, які готові взяти приміщення кінотеатру в оренду і зробити там артцентр. Але досі приміщення в оренду нікому не передали. І навряд чи за п'ять місяців буде зроблено те, що не могли зробити п'ять років.
 

Що ще потрібно встигнути зробити меру Житомира


Незрозуміло, що з обіцянкою створити парк сімейного відпочинку й активних видів спорту. У 2018 році в міській раді сказали, що проєкт перспективний, але реалізувати його поки не збираються. Станом на літо минулого року в Житомирі почали реалізовувати проєкт реконструкції набережної річки Тетерів, де передбачено створення майданчиків для активних видів спорту й зон відпочинку.

Так само і з обіцянкою запровадити систему одностороннього руху з мережею велосипедних доріжок. Станом на серпень 2019-го був затверджений «План мобільності Житомира», який передбачає розвиток велоінфраструктури міста. Зокрема, було встановлено 200 велосипедних парковок. Наприкінці каденції Сухомлина подивимося на успіхи.

Загалом Сергій Сухомлин виконав 28 своїх обіцянок, ще 25 у процесі. 


Тегі: обіцянки, Житомир, вибори, мер, Сергій Сухомлин
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: