Сьогодні: Пт, 19-04-2024    01:15:39
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Июль » 10 » 09:53:46 оновлено: 10:21:46

На Житомирській митниці організували «сірий» імпорт вантажівок і спецтехніки з ЄС

10-07-2020, 10:21:46 829 Коментарі 0 Читать на русском

На Житомирській митниці організували «сірий» імпорт вантажівок і спецтехніки з ЄС
Служба безпеки України повідомляє, що посадовці одного із митних постів Житомирської області створили схему "сірого" імпорту вантажних автомобілів та спецтехніки з Євросоюзу.

За попередньою версією слідства, корупційний механізм організував керівник митного посту разом із трьома підлеглими - головними державними інспекторами. 
 

"Встановлено, що протягом 2018-2019 років посадовці за винагороду сприяли фірмам-імпортерам у незаконному ввезенні та розмитненні транспорту за пільговими умовами. Комерсанти зазначали у товарно-супровідних документах недостовірні дані щодо технічних характеристик та року випуску автомобілів, у такий спосіб штучно занижуючи розмір обов’язкових платежів до держбюджету. Натомість посадовці митного посту "не помічали" цих невідповідностей", – повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області.





За інформацією спецслужби, через корупційну схему державний бюджет не отримав майже 4 мільйони гривень акцизного збору та податку на додану вартість.

За матеріалами Служби безпеки керівнику митного посту та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо відсторонення чиновників від займаних посад та обрання їм міри запобіжного заходу.

Тегі: митниця, Житомир, корупція, СБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: