Сьогодні: Пт, 19-04-2024    03:31:06
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Июль » 28 » 07:54:01 оновлено: 08:00:06

Житомиряни вийшли на протест проти капітуляції та припинення вогню на Донбасі. ФОТО

28-07-2020, 08:00:06 635 Коментарі 0 Читать на русском

Житомиряни вийшли на протест проти капітуляції та припинення вогню на Донбасі. ФОТО
Житомир долучився до всеукраїнської акції "Наша армія – миру гарант, а Росія – окупант". На майдані Корольова, ввечері 27 липня, зібралися декілька десятків житомирян.

На акцію прийшли люди, яким небайдужа доля України і військових, які захищають нашу державу, передає "Суспільне Житомир".
 

"Це всеукраїнська акція, яку в Києві проводить "Рух Опору Капітуляції". А ми підтримуємо її тут, на місці. Зібралися небайдужі жителі міста Житомира. Ми підтримуємо цю акцію, бо переймаємося тим, що відбувається на лінії фронту. Бо може хтось забув, то я нагадаю: у нас на сході України сьомий рік йде війна – Росія окупувала наші території, анексувала Крим. Зараз в нас почалося перемир'я о дванадцятій годині і одній хвилині, про яке так багато домовлявся наш президент з Путіним, а о дванадцятій годині двадцять шість хвилин почалися обстріли, які не закінчуються. Тому ми не дамо здавати інтереси України і саму Україну пришвидшеними темпами. Небайдужих людей багато по Україні, і я закликаю всіх до єднання. В нас немає іншого вибору. Слава Україні!" – розповіла координатор акції в Житомирі Вікторія Артеменко.


Житомиряни принесли українські прапори, плакати з написами "Ні капітуляції!", "Стоп реваншу". Закінчилася акція маршем центральними вулицями.

Як повідомляв "Журнал Житомира", опівночі 27 липня на Донбасі мав настати режим повного і всеосяжного припинення вогню. Через 20 хвилин після перемир'я було зафіксовано обстріл підрозділів 36-го окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.









Фото з соцмережі / Юля Чепюк


Тегі: донбас, Житомир, війна, Протест
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: