Сьогодні: Сб, 20-04-2024    14:43:05
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Июль » 29 » 14:47:11 оновлено: 15:16:55

Розстріл сім'ї бізнесмена: суд в Житомирі через 8 років виніс вирок в резонансній справі

29-07-2020, 15:16:55 3322 Коментарі 0 Читать на русском

Розстріл сім'ї бізнесмена: суд в Житомирі через 8 років виніс вирок в резонансній справі
Богунський районний суд засудив двох жителів Житомира, які скоїли розбійний напад на будинок підприємця та вбили його дружину й онука. Як повідомили "Журналу Житомира" у прокуратурі Житомирської області, напад на будинок стався ще в липні 2012 року
 

"Ініціатор злочинів деякий час спостерігаючи за будинком, залучив до співучасті свого знайомого, завчасно розподіливши між собою певні ролі. Однак, у ході розбійного нападу ініціатор, проникнувши у будинок, вистрілив у дружину підприємця, її доньку та онука (медики змогли врятувати лише доньку)", – інформує відомство.


Вироком суду міста Житомира від 13.07.2020 одного фігуранта справи, мешканця Житомирського району, 1963 року народження, судом визнано винним у скоєнні злочинів та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також із засудженого на користь потерпілих стягнуто понад 2,5 млн грн матеріальної і моральної шкоди.

У вчиненні розбійного нападу також визнано винним мешканця міста Житомира, 1955 року народження, та призначено йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

У прокуратурі також пояснили, чому постановлення вироку тривало стільки років.
 

"Постановлення вироку через тривалий термін після подій обумовлено об’єктивними обставинами. Зокрема, постановлений судом першої інстанції вирок по цій кримінальній справі був скасований апеляційним судом. Крім того, двічі змінювався склад суду, у зв’язку з чим розпочинався новий судовий розгляд", – повідомляє прокуратура Житомирщини.


Нагадаємо 1 липня 2012 року розстріляли сім'ю житомирського бізнесмена. Загинули 50-річна жінка та 6-річний онук. Самого господаря, приватного підприємця, в цей час не було вдома.

Тегі: розбій, вбивство, суд, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: