Сьогодні: Пт, 19-04-2024    17:03:51
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Сентябрь » 8 » 13:06:57 оновлено: 13:30:57

У Житомирській області на будівництві амбулаторії розікрали 1 млн гривень – СБУ

08-09-2020, 13:30:57 601 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області на будівництві амбулаторії розікрали 1 млн гривень – СБУ
У Житомирській області на будівництві сільської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги Служба безпеки України задокументувала розкрадання коштів місцевого бюджету.

Мова йде про одну з амбулаторій у Радомишльському районі.
 

"За попередніми даними слідства, у 2018 році Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив низку тендерів на будівництво 22 сільських амбулаторій з житлом для лікарів у різних районах регіону. Переможцем у торгах на будівництво 9 з них стало приватне будівельне підприємство з Житомира. Співробітники СБ України здійснили перевірку одного із незавершених об’єктів у селі Радомишльського району. На його будівництво з бюджетів різних рівнів заплановано виділити 6,7 мільйона гривень, майже 4,6 з них уже перераховано підряднику. Правоохоронці зафіксували невідповідність обсягів виконаних підрядних робіт, відображених комерсантом у актах, із реально виконаними", – повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області.


За інформацією СБУ, до переліку підрядник вніс "виконані" роботи, які взагалі не виконувалися. Також було виявлено свідоме завищення кількості використаних будівельних матеріалів.



Крім того, оперативники спецслужби задокументували технологічні порушення під час здійснення будівельних робіт, які можуть вплинути на тривалість та безпечність експлуатації об’єкта. Загальна розтрата складає близько 1 млн грн.
 

"Призначена у межах досудового розслідування будівельно-технічна експертиза підтвердила, що при будівництві тільки цієї амбулаторії дії підрядника призвели до розтрати майже 1 мільйона бюджетних коштів", – наголошує Служба безпеки України.


Керівнику будівельного приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Наразі на Житомирщині тривають будівельно-технічні експертизи на всіх об’єктах будівництва сільських центрів надання первинної медико-санітарної допомоги.

ФОТО: СБУ

Тегі: Житомирська область, будівництво, амбулаторія, СБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: