Сьогодні: Пт, 19-04-2024    05:15:11
Житомир » Новини » Армія » 2020 » Сентябрь » 24 » 08:33:14 оновлено: 08:55:14

7000 жителів Житомира та району підлягають призову до Збройних сил України

24-09-2020, 08:55:14 604 Коментарі 0 Читать на русском

7000 жителів Житомира та району підлягають призову до Збройних сил України
7 тисяч жителів Житомира та Житомирського району підлягає осінньому призову до Збройних сил України. Медкомісію на придатність до військової служби призовники розпочали проходити ще у вересні. 

Відправка до війська розпочнеться з 5 жовтня, інформує "Суспільне".
 

"Підготовчі заходи включають в себе вивчення особових справ призовників, особисте вивчення призовників, які з'являються на військово-лікарську комісію. Призову підлягає більше 7 тисяч призовників з міста Житомир і району. Очікуємо, що явка буде на високому рівні. Медкомісія триватиме до кінця грудня, призов і відправка до війська буде здійснюватися з 5 жовтня", – розповів заступник комісара Житомирського об'єднаного міського військомату Олег Андрійчук.


У вересні медкомісію на придатність до служби в Збройних силах України пройшли близько 100 призовників. 
 

"Призов починається з 1 жовтня, але призовники вже потихеньку приходять. На даний момент є немало вояків, які бажають служити в українській армії. Наші призовники проходять медкомісію в складі хірурга, лікаря-невролога, ЛОРа, лікаря-окуліста, стоматолога, психіатра, дерматолога і терапевта. Зараз юнаки проходять етап обстеження. Якщо приходить призовник і вказує нам на те, що має якісь хронічні захворювання або з'являється до нас зі своєю історією захворювання, то ми такого призовника відправляємо на додаткове обстеження, консультативні висновки вузьких спеціалістів або на заповнення актів сімейним лікарем. Непридатним у нас станом на сьогодні визначили лише одного призовника", – зазначила голова медичної комісії Людмила Орехівська.


Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський знизив призовний вік для чоловіків з 20 до 18 років. Однак, призов громадян України у віці 18-19 років проводиться за їх бажанням (за письмовою заявою).

Тегі: ЗСУ, Житомир, армія, призов
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: