Сьогодні: Чт, 25-04-2024    23:43:49
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Октябрь » 29 » 08:50:56 оновлено: 09:04:56

В історичному центрі Житомира ОСББ перегородило вулицю парканом. ВІДЕО

29-10-2020, 09:04:56 3140 Коментарі 0 Читать на русском

В історичному центрі Житомира ОСББ перегородило вулицю парканом. ВІДЕО
Жителі ОСББ в Житомирі встановили паркан на вулиці Шолом-Алейхема, перекривши хід до церкви, і хочуть приватизувати частину загородженої вулиці. 

Своє рішення мотивують тим, що житомиряни, які відпочивають поруч, на так званій "барній стійці" по вулиці Кафедральній, влаштували у їхньому дворі імпровізований туалет, інформує "Суспільне".
 

"Ми дозволів не брали, а створили вуличний комітет згідно закону про самоврядування. І поставили міську раду до відома, що є вуличний комітет, є таке рішення. Ми – народовладдя. Чому ми перегородили прохід? Головна причина в тому, що понад 15 років тому в Житомирі виникла так звана "барна стійка" по вулиці Кафедральній. Туди приходить молодь – вони вживають алкогольні напої, їдять, а в туалет приходять, на жаль, до нас. Тут все було в "кучах", виходячи з дому, ми не могли спокійно пройти повз ці міни", – розповіла голова ОСББ Ольга Яковлєва.




За словами краєзнавця Геннадія Махоріна, цей паркан не вписується в історичну забудову в середмісті Житомира.
 

"Ця територія на Замковій горі мала бути перетворена в історико-археологічний комплекс, і вулиця Шолом-Алейхема теж мала належати до цього комплексу, як найкоротший шлях до Подільської церкви. У цій церкві було охрещено Олега Ольжича, Миколу Сціборського та багатьох інших наших відомих діячів. Подільська церква випадає із екскурсійного маршруту, тому що підійти до неї коротким шляхом неможливо", – зазначив краєзнавець.


ФОТО: Суспільне

Місцеві жителі кажуть, що огорожа поки залишиться на місці. Також вони мають намір приватизувати частину вулиці Шолом-Алейхема.

"Є закон про приватизацію землі, і нам ОСББ дозволяє приватизувати. І ми у майбутньому приватизуємо. Ми доб’ємся позбавлення статусу вулиці. А далі ми наведемо тут красу, будете приходити і насолоджуватися", – розповіла голова ОСББ.
 

Тегі: паркан, Житомир, осбб, вулиця
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: