Сьогодні: Чт, 28-03-2024    23:05:19
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Ноябрь » 5 » 08:27:41 оновлено: 08:32:41

Корпус Житомирської дитячої лікарні віддали для хворих на COVID-19

05-11-2020, 08:32:41 804 Коментарі 0 Читать на русском

Корпус Житомирської дитячої лікарні віддали для хворих на COVID-19
В одному з корпусів Житомирської міської дитячої лікарні лікуватимуть хворих на коронавірус. Щоб відкрити на базі дитячої лікарні відділення для дорослого населення необхідно узаконити взаємовідносини – взяти приміщення в оренду.

4 листопада на черговому засіданні міськвиконкому міській лікарні №2 дозволили взяти в оренду за 1 гривню двоповерховий корпус міської дитячої лікарні, передає видання Житомир інфо.

В.о. начальника управління охорони здоров’я Ірина Шкап пояснила необхідність прийняття даного рішення зростанням кількість хворих на COVID-19.
 

«Ще 15 жовтня ми подали документи на внесення змін в ліцензію, щоб на базі дитячої лікарні можна було проводити лікування дорослого населення, однак до сьогоднішнього дня цих змін немає, тому ми йдемо на такий вимушений крок – передачу в оренду окремого корпусу дитячої лікарні», - пояснила на засіданні заступниця мера Світлана Ольшанська.


Заступниця мера Марія Місюрова запевнила, що маленькі пацієнти лікарні та дорослі з COVID-19 не перетинатимуться.
 

«Хочу підкреслити, що це окремий корпус, двоповерхова будівля, вся допомога дитячому населенню відокремлена і буде надаватися в повному обсязі, як і надається, ніяких перехресних потоків пацієнтів не відбудеться. Це вимушений захід, тому що ми не можемо закрити повністю відділення нашої лікарні №2, це стосується ургентної патології, хірургії, травматології, гінекології. Тому ми вимушені розгорнути 60 ліжок на базі дитячої лікарні. Маємо наді, що це тимчасово», - зазначила Марія Місюрова.


Як повідомляв «Журнал Житомира», хворих і людей з підозрою на коронавірус можуть почати розміщувати в готелі і на території стадіону «Полісся».

Тегі: коронавірус, лікарня, лікування, виконком
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: