Сьогодні: Пт, 29-03-2024    00:29:45
Житомир » Новини » Суспільство » 2020 » Декабрь » 8 » 13:55:30 оновлено: 14:19:46

Вакцинація від коронавірусу пройде в 3 етапи: хто першим в Україні отримає щеплення

08-12-2020, 14:19:46 1591 Коментарі 0 Читать на русском

Вакцинація від коронавірусу пройде в 3 етапи: хто першим в Україні отримає щеплення
Вакцинація від коронавірусу в Україні буде проходити в три етапи. Першими вакцину отримають медики та групи ризику. Про це в інтерв'ю "Ліга" розповів в. о. голови Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузін.

Перший етап вакцинації, за його словами, буде проводитися, коли Україна матиме вакцину у кількості не менше 10% від населення країни. Під час цього етапу вакцину отримають:
 
  • медпрацівники;
  • військові, які беруть участь в операції Об'єднаних сил;
  • працівники соціальної сфери;
  • мешканці та персонал спецзакладів (інтернатів, будинків для літніх тощо).

Другий етап вакцинації, як розповів Кузін, почнеться, коли кількість вакцин буде від 11% до 20% від кількості населення. Вакцину отримають:
 
  • люди у групі ризику (хворі від 60 років);
  • працівники закладів освіти;
  • працівники силових структур та МЗС;
  • ув'язнені та арештовані;
  • персонал місць обмеження волі та слідчих ізоляторів.

Третій етап вакцинації проходитиме, коли Україна буде забезпечена вакциною від коронавірусу у кількості 21-50% від кількості населення. Тоді вакцинувати будуть хворих від 18 до 59 років та інші категорії населення та професійні групи, які мають високий ризик підхопити вірус.

"Якщо якась вища за рейтингом група відмовлятиметься, медики, наприклад, то вакцина піде наступним за рівнями групам", - додав Кузін.
 

Вакцина


Коштом бюджету вакцинувати від коронавірусу планують близько 20 мільйонів українців. Україна наразі веде переговори з декількома компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу, які вже закінчили третю стадію клінічних випробувань. Серед них – Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи для отримання Україною вакцини від коронавірусу від глобальної ініціативи COVAX.
 

"Згідно з цією глобальною ініціативою (COVAX – ред.) ми повинні отримати 8 мільйонів доз вакцин, які прийдуть в країну для вакцинації українців. Терміни ще уточнюються, але ми розраховуємо, що це буде кінець першого - початок другого кварталу (наступного року - ред.) - це наше бажання і ми на цьому наголошуємо, коли спілкуємося з представниками цієї глобальної ініціативи", - сказав Степанов.


Тим часом світ розпочинає вакцинацію від коронавірусу. Першою щеплення почала робити Велика Британія сьогодні, 8 грудня.

Тегі: щеплення, коронавірус, вакцинація
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: