Сьогодні: Чт, 25-04-2024    17:28:38
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Январь » 22 » 14:54:20 оновлено: 15:13:20

Через Житомирську митницю незаконно ввозили вантажівки з Європи: збитки оцінюють в 40 млн грн

22-01-2021, 15:13:20 856 Коментарі 0 Читать на русском

Через Житомирську митницю незаконно ввозили вантажівки з Європи: збитки оцінюють в 40 млн грн
Через один з митних постів Житомирської області незаконно ввозили вантажні автомобілі іноземного виробництва. Схему з незаконного ввезення вантажівок викрила Служба безпеки України. Повідомляється, що зловмисники встигли ввезти в країну майже 200 вживаних вантажівок.
 

"Оборудку організували троє громадян України. У 2019 році вони створили кілька комерційних фірм у Житомирі і Рівному, які спеціалізуються на розмитненні транспортних засобів. За рахунок подання недостовірної інформації щодо першої реєстрації вантажівок ділки штучно зменшували розміри обов’язкових митних платежів до державного бюджету. У такий спосіб схема дозволяла їм "зекономити" від 70 до 600 тисяч гривень на кожному автомобілі", – повідомляє Служба безпеки України.


За попередніми підрахунками, державний бюджет недоотримав майже 40,5 млн гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в офісах комерційних структур та за місцями проживання фігурантів справи. 

"Під час слідчих дій вилучено митні і бухгалтерські документи, печатки фірм, оргтехніку, номерні знаки автотранспортних засобів. Раніше документацію було вилучено в службових приміщеннях митного посту", – інформує спецслужба.

За фактом ухилення від сплати податків триває досудове розслідування. Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців митниці.

Нагадаємо, двоє державних інспекторів митного поста «Житомир-Центральний» постануть перед судом через заниження митних платежів більш ніж 2 млн грн.


Тегі: вантажівки, митниця, СБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: