Сьогодні: Сб, 20-04-2024    15:29:09
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Январь » 28 » 08:54:14 оновлено: 08:57:56

З Житомирської області в Північну Америку незаконно переправляли комплектуючі до кулеметів

28-01-2021, 08:57:56 465 Коментарі 0 Читать на русском

З Житомирської області в Північну Америку незаконно переправляли комплектуючі до кулеметів
Служба безпеки України блокувала у Житомирській області канал незаконного переправлення за кордон основних частин вогнепальної нарізної стрілецької зброї різних видів.

За попередніми даними досудового слідства, контрабандний трафік організувало подружжя з Києва. 
 

"Фігуранти скуповували комплектуючі до стрілецької зброї, у тому числі до автоматів Калашникова і ручних кулеметів різних модифікацій, а також снайперських гвинтівок Драгунова. Своїх "клієнтів" вони підшукували на тематичних інтернет-форумах і переправляли товар замовникам, переважно з країн Північної Америки, сервісами міжнародної пошти з відділень у райцентрах Житомирської та Київської областей", – повідомляє пресгрупа в Житомирській області.


За інформацією спецслужби, для приховування протиправної діяльності фігуранти дистанційно оформлювали відправлення через електронні кабінети, які були зареєстровані на неіснуючих осіб.

Співробітники СБУ задокументували декілька десятків фактів контрабанди і попередили відправлення за кордон 20 посилок з елементами бойової зброї.

"Під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили електронну техніку та інші речові докази незаконних дій. У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюються джерела надходження комплектуючих до військових засобів ураження", – додали в Службі безпеки України.

Тегі: СБУ, Житомирська область, Зброя
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: