Сьогодні: Пт, 29-03-2024    10:25:14
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Январь » 28 » 10:33:25 оновлено: 10:43:15

У прикордонному районі Житомирщини займалися контрабандою і підпільним виробництвом сигарет – СБУ

28-01-2021, 10:43:15 640 Коментарі 0 Читать на русском

У прикордонному районі Житомирщини займалися контрабандою і підпільним виробництвом сигарет – СБУ
В Овруцькому районі Житомирщини співробітники Служби безпеки України викрили кількох місцевих мешканців, які займалися контрабандою, а також незаконним виготовленням і збутом тютюнових виробів.

"За даними досудового слідства, один із ділків, мешканець райцентру, на замовлення власників торговельних точок систематично переправляв партії підакцизних товарів із території сусідньої Білорусі. Незаконний вантаж він ввозив поза пунктами пропуску на державному кордоні", – інформує СБУ. 



Зазначається, що нелегальною діяльністю чоловік займався понад два роки і неодноразово був притягнутий до передбаченої законом відповідальності.
 

"Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці вилучили 3 тис. пачок сигарет виробництва РБ без марок акцизного податку на понад 60 тис. гривень та 17 тис. доларів США, отриманих від замовників товару", – додає спецслужба.




Ще одного жителя району оперативники викрили на виготовленні і збуті контрафактних сигарет. Підпільний цех він облаштував у власному помешканні. 

Оптові партії товару під виглядом продукції іноземного виробництва чоловік постачав до мереж роздрібної торгівлі на території Житомирщини та сусідніх областей. 
 

"За місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили виробниче обладнання потужністю 2,5 тис. сигарет на годину вартістю понад 100 тис. гривень, 10 тис. пачок контрафактних сигарет, сировину для їх виготовлення, чорнові записи. За обома фактами тривають слідчі дії", – зазначила Служба безпеки України.






Фото: СБУ

Тегі: СБУ, контрабанда, житомирщина, сигарети
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: