Сьогодні: Пт, 19-04-2024    08:29:21
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Февраль » 1 » 13:51:08 оновлено: 14:12:08

Житомирська область – найкомфортніший для бізнесу регіон України: результати рейтингу

01-02-2021, 14:12:08 511 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська область – найкомфортніший для бізнесу регіон України: результати рейтингу
За підсумками 2020 року, найбільш комфортною для ведення бізнесу в Україні стала Житомирська область. Про це свідчать результати рейтингу "Regional Doing Business - 2020", проведеного Офісом ефективного регулювання Better Regulation Delivery Office (BRDO), передає delo.ua.

Друге місце в рейтингу зайняла Чернігівська область, на третьому розташувалося місто Київ.

У першу п'ятірку також увійшли Рівненська область (4 місце), а також Вінницька та Івано-Франківська області, які набрали однакову кількість балів і розділили 5 місце рейтингу.

Як зазначив виконавчий директор Офісу ефективного регулювання Олексій Дорогань, це вже третє дослідження сприятливості умов ведення бізнесу в українських областях, яке проводить BRDO.

"Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно адаптованої методології Doing Business Світового банку ... Regional Doing Business - лакмусовий папірець, показує органам місцевого самоврядування, на чому треба акцентувати увагу, щоб поліпшити умови для підприємців і залучати інвесторів", - заявив Дорогань.

Рейтинг "Regional Doing Business - 2020" визначається за сумою балів, набраної обласним центром в шести компонентах: відкриття бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, отримання дозволів на будівництво та електронні сервіси.



Оцінювання проводилось за адаптованою методологією Всесвітнього банку на основі опитування українських підприємців, в якому взяли участь 1 754 респондентів з 25 областей та міста Києва.

За словами керівника проектів BRDO Вадима Загарія, переможець цьогорічного рейтингу - Житомирська область - має високі бали по компонентах "початок бізнесу", "оформлення земельної ділянки" та "приєднання до електромереж".

"Однак, навіть у лідера рейтингу є істотні прогалини, які потрібно надолужити. Житомир отримав вкрай низький результат за показником "електронні сервіси" на відміну від ряду центрів, які опинилися в кінці загального списку. Тому рейтинг - це про проміжний результат, який потрібно не тільки закріпити, а й примножувати", - підкреслив Загарій. 


Тегі: Рейтинг, Житомирська область, бізнес
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: