Сьогодні: Чт, 25-04-2024    06:48:09
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Февраль » 15 » 12:06:17 оновлено: 12:16:53

Школам Житомира рекомендували перейти на «дистанційку»: батьки погрожують судом і вимагають відновити навчання

15-02-2021, 12:16:53 5393 Коментарі 0 Читать на русском

Школам Житомира рекомендували перейти на «дистанційку»: батьки погрожують судом і вимагають відновити навчання
Через негоду з 15 до 19 лютого у Житомирській міській ОТГ керівникам закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти рекомендують перейти на дистанційну форму навчання. Відповідне рішення прийняла 12 лютого міська комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

У соцмережах житомиряни активно обговорюють рішення комісії ТЕБ та НС і обурюються, що при справді сильних морозах і снігопадах діти вчилися, а зараз при невеликих заморозках вдень мають сидіти вдома.
 

"У Житомирі зірвано навчальний процес і це факт. За вікном -6 , сонце. Діти вдома. Таке рішення ще у п'ятницю прийняла міська комісія ТЕБ та НС. Комісія ТЕБ та НС у своїй назві передбачає надзвичайні ситуації, а "позачергове засідання" негайність реакції. НС була весь минулий тиждень. Усі відкопувалися і їхали на роботу та навчання. Рішучих рішень не було. Запізнювалися, але вчилися... Чому позачергове засідання комісії ТЕБ та НС не відбулося у неділю, враховуючи мінливість ситуації? Чи НС і реакція на їхню відсутність можливі лише в робочі дні? Чекаємо героїчного вирішення штучно створеної проблеми", – написала у cоцмережі житомирянка Ірина Степаненко.


15 лютого батьки учнів житомирського ліцею №25 передали меру Сергію Сухомлину колективне звернення із вимогою відновити навчальний процес.
 

"Ми, батьки, категорично не згодні з даним рішенням у зв'язку з тим, що це рішення порушує конституційне право дітей на освіту. Крім того, погодні умови змінилися на прийнятні для навчання, епідситуація в нашому місті є задовільною ... Вимагаємо відновити очну форму навчання дітей в навчальному закладі. В іншому випадку, залишаємо за собою право звернення до суду", – йдеться у зверненні.


Нагадаємо, деякі школи в Житомирі перейшли на дистанційне навчання ще 11-12 лютого.


Тегі: Житомир, міськрада, навчання, дистанційне навчання
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: