Сьогодні: Чт, 25-04-2024    20:11:20
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Февраль » 17 » 17:36:20 оновлено: 17:39:02

У Житомирській області врятували підлітка, який застряг посеред річки і ледь не замерз на смерть. ФОТО

17-02-2021, 17:39:02 3728 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області врятували підлітка, який застряг посеред річки і ледь не замерз на смерть. ФОТО
Уночі 17 лютого у місті Новоград-Волинський поліцейські знайшли на мілині посеред річки змерзлого 16-річного хлопця. Щоб витягнути скутого холодом хлопця на берег, правоохоронці здійснили ризиковану рятувальну операцію.

"Близько півночі з 16 на 17 лютого до Новоград-Волинського відділу поліції зателефонувала схвильована жителька райцентру. Жінка повідомила, що її 16-річний син пішов на прогулянку і вже кілька годин не виходить на зв'язок", – розповіли у поліції.

Правоохоронці швидко встановили, що того вечора парубок вирушив на побачення з дівчиною, однак спілкування закінчилось близько 22 години. Пара посварилась: юначка пішла додому, а хлопець побрів убік залізничного моста через річку. Слідом за розшукуваним парубком до залізничного моста вирушили поліцейські.


 

"Оскільки місцевість засипало снігом, доїхати безпосередньо до моста машиною можливості не було. Тому ми дістались туди пішки по залізничних коліях. Біля моста побачили свіжі сліди взуття і куртку, в яку за прикметами був одягнений наш юнак. Покликали – і  почули у відповідь крики про необхідність допомоги", - розповів капітан поліції Михайло Мостицький.




Голос лунав з-під мосту. Коли правоохоронці спустились з пагорбу до берега, побачили парубка: він сидів на острівці посеред річки, скоцюрблений від холоду. Поліцейські не могли дозволити собі втрачати час і обережно крок за кроком дістались до безпорадного юнака по льодовій поверхні. У якийсь момент на одній з ділянок старший лейтенант поліції і сам потрапив у прогалину, але швидко за допомогою колеги вибрався з пастки.
 

"У хлопця зуб на зуб не потрапляв, він був у шоковому стані і закляк на морозі. Ми надягнули на нього куртку і швидко повідомили про нашого знайду медикам та до чергової частини підрозділу. Однак до рятівних автомобілів потрібно було ще пройти шлях у зворотному напрямку", - зазначив Михайло Мостицький.


Підтримуючи юнака, правоохоронці подолали відстань до 1,5 км по льоду і снігу по коліна. Зверху їх зустріли лікарі "швидкої". Хлопця терміново доставили до медичного закладу і госпіталізували після тривалого перебування на холоді.



За словами медиків, юнакові добряче пощастило, що його так швидко розшукали, адже шансів дочекатися ранку і вибратись з халепи самотужки у нього майже не було. Наразі життю 16-річного звягельчанина нічого не загрожує.

Сам же врятований не зміг чітко пояснити, як опинився посеред річки на мілині.


Тегі: поліція, Новоград-Волинський, підліток, порятунок
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: