Сьогодні: Сб, 20-04-2024    13:50:42
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Май » 28 » 15:24:35 оновлено: 15:24:58

Справу Суслика направили до суду: затриманому на відкаті чиновнику загрожує до 10 років в'язниці

28-05-2021, 15:24:58 752 Коментарі 0 Читать на русском

Справу Суслика направили до суду: затриманому на відкаті чиновнику загрожує до 10 років в'язниці
Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика.

Екс посадовця обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), передає пресслужба відомства.
 

"Розслідуванням встановлено, що посадовець вимагав "відкат" від генерального директора однієї з житомирських лікарень комунальної форми власності за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання", – йдеться у повідомленні.


За інформацією прокуратури, розмір неправомірної вигоди Микола Суслик визначив в 10% від суми виділеної субвенції, тобто 123 тис. грн.

"У ході контролю за вчиненням злочину посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди у сумі 51 тис. грн, а після одержання другої частини – 72 тис. грн його затримали правоохоронці", – додає відомство.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 

Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Після затримання голова ОДА Віталій Бунечко заявив, що у нього не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця.

26 січня стало відомо, що Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО.

5 березня директора департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика звільнили із займаної ним посади. 

Тегі: хабар, відкат, суд, Житомирська ОДА, Микола Суслик
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: