Сьогодні: Пт, 29-03-2024    09:41:28
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Июнь » 17 » 11:52:58

Прикордонники затримали на Житомирщині літак-нелегал, що прилетів з Румунії

17-06-2021, 11:52:58 1955 Коментарі 0 Читать на русском

Прикордонники затримали на Житомирщині літак-нелегал, що прилетів з Румунії
Українські прикордонники затримали поблизу міста Бердичева літак, який незаконно перетнув українсько-румунський кордон. Про це 17 червня повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

"Цієї ночі прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з Румунії в Україну. Оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників – аеродром неподалік від міста Бердичів, що на Житомирщині. На місце, підготовлене для посадки повітряного судна, прибули співробітники оперативно-розшукового підрозділу Житомирського прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що коли літак приземлився, то правоохоронці вирушили для затримання.
 

"Помітивши наближення прикордонників, повітряне судно знову почало рух та піднялось у повітря. Невдовзі співробітники Житомирського загону затримали на аеродромі особу, яка із землі координувала дії екіпажу літака. Після чого АН-2 знову здійснив посадку", - повідомляють прикордонники.


У ДПСУ додали, що на борту літака було троє людей, яких також затримали. Також під час огляду місця події виявлено радіостанції, ліхтарі та інші приналежності для організації незаконного зльоту і посадки.

"За даним фактом до компетентних органів надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ "Порушення правил міжнародних польотів" та ст.332-2 ККУ "Незаконне перетинання державного кордону України". Обставини правопорушення з’ясовуються", - резюмують у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, в кінці квітня прикордонники зафіксували літак, який порушив державний кордон. Далі він попрямував вглиб території нашої держави, а знайшовся літальний апарат аж у Житомирській області.







Фото: ДПСУ

Тегі: прикордонники, кордон, Житомирська область, літак
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: