Сьогодні: Сб, 20-04-2024    01:44:58
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Июль » 9 » 13:03:55

«Свою вину я не визнаю»: у Житомирі суд почав розгляд справи затриманого на хабарі Миколи Суслика

09-07-2021, 13:03:55 732 Коментарі 0 Читать на русском

«Свою вину я не визнаю»: у Житомирі суд почав розгляд справи затриманого на хабарі Миколи Суслика
Корольовський районний суд Житомира 8 липня почав розглядати кримінальну справу щодо ексдиректора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика, якого СБУ затримала за підозрою в отриманні хабаря.

Як повідомляє Житомир інфо, розпочали засідання з того, що прокурор зачитав обвинувальний акт.

Далі суддя запитала у Миколи Суслика, чи визнає він свою вину. Ексдиректор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА відповідає: «Свою вину я не визнаю, тому що ні у кого я кошти не вимагав».



У ході засідання Микола Суслик також повідомив, що наразі безробітній та вже розлучений.

Його адвокат Олексій Алхімов зазначив, що обвинувачення не відповідають дійсності, та запропонував розпочати дослідження доказів з допиту Миколи Суслика.


 

«Ті фантастичні обставини, які наведені в обвинувальному акті сторонами обвинувачення від 26 травня 2021 року, вони не відповідають фактичним обставинам справи, тому сторона захисту буде це доводити у ході судового розгляду. Щодо порядку дослідження доказів, сторона захисту вважає, що враховуючи, що Суслика на стадії досудового розслідування жодного разу не допитували, тобто він ніколи не надавав покази, а це може вплинути, скажемо так, на встановлення істини в кримінальному провадженні на стадії судового розгляду, тому сторона захисту пропонує розпочати дослідження доказів саме з допиту Суслика Миколи Петровича. Після чого дослідити докази сторони обвинувачення, а після перейти до дослідження доказів сторони захисту», – сказав адвокат Олексій Алхімов.


Суд встановив порядок розгляду доказів: розпочати з допиту обвинуваченого, опитати свідків обвинувачення, дослідити письмові докази обвинуваченого і дослідити письмові докази захисту.

Фото: Житомир інфо

Суддя Людмила Шимон запропонувала Суслику на засіданні надати покази, однак він відмовився і сказав, що йому потрібно підготуватись.

Допитати обвинуваченого мають на наступному засіданні, яке відбудеться 1 вересня.

Стаття, за якою обвинувачують вже колишнього директора департаменту ОДА, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 

Передісторія


Ввечері 21 січня стало відомо про затримання СБУ директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

22 січня стало відомо, що Микола Суслик вимагав "відкат" з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Після затримання голова ОДА Віталій Бунечко заявив, що у нього не було жодних претензій до Миколи Суслика, як до фахівця.

26 січня стало відомо, що Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО.

5 березня директора департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика звільнили із займаної ним посади. 

Тегі: Житомирська ОДА, суд, відкат, хабар, Микола Суслик
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: