Сьогодні: Пт, 29-03-2024    04:37:23
Житомир » Новини » Спорт » 2021 » Июль » 26 » 18:06:57 оновлено: 18:06:43

Житомирянка Юлія Єлістратова відсторонена від Олімпіади через допінг

26-07-2021, 18:06:43 962 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирянка Юлія Єлістратова відсторонена від Олімпіади через допінг

Українську триатлоністку Юлію Єлістратову відсторонили від змагань. Рішення ITA означає, що Єлістратова пропустить Олімпійські Ігри в Токіо, про це повідомляє офіційний сайт НОК.

У Національному олімпійському комітеті повідомили, що відповідне рішення було прийнято Всесвітньою агенцією з тестування (ITA). Відсторонення є тимчасовим, на час розгляду її справи.

Юлія Єлістратова мала виступити на четвертих у кар'єрі Олімпійських Іграх у вівторок, 27 липня. Але тепер змушена їх пропустити.

У чому полягає справа Єлістратової?

Рішення про відсторонення Всесвітня агенція ухвалила по справі Єлістратової через допінг. Спортсменку підозрюють у справі вживання препарату еритропоетіну - речовини, яка поліпшує доставку кисню до м'язів і впливає на їхню витривалість.

Позитивну допінг-пробу світовая федерація триатлону взяла у Єлістратової під час виступів 5 червня на кубку з триатлону, що проводився в Україні. 24 липня організація дізналася про позитивний результат допінг-проби українки, зроблений акредитованою лабораторією WADA у Польщі.

Єлістратова має право запросити аналіз зразка "Б" допінг-проби та оскаржити рішення щодо відсторонення у Спортивному арбітражному суді. До того ж часу вона не має права змагатися.

Єлістратова - не перша українська спортсменка, яку відсторонили перед Олімпіадою. Перед початком Ігор у Токіо відсторонення отримав важкоатлет Дмитро Чумак. А гімнаста Олега Верняєва дискваліфікували на чотири роки через вживання допінгу.

Хто така Юлія Єлістратова

  • 3-разова учасниця Олімпійських Ігор (найкращий результат - 24-е місце на Іграх у Пекіні в 2008 році)
  • Найкращий результат Єлістратової на головних турнірах зі світового триатлону - друге місце на чемпіонаті світу з акватлону.
  • У 2020 році Єлістратова посіла 39-е місце на змаганнях Світової серії з триатлону.
Юлія Єлістратова відсторонена від Олімпіади

Що відомо

  • Україна на Олімпіаді-2020 мала лише одного представника в триатлоні.
  • Україна жодного разу не здобувала нагороду в триатлоні. Найкращий результат - 11-е місце Андрія Глущенка на Олімпіаді-2000.
  • Еритропоетін - препарат, через який дискваліфікацію отримав відомий велогонщик Ленс Армстронг.
 

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт. Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.


Тегі: допінг, тріатлон, олімпіада, Єлістратова
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: