Сьогодні: Пт, 29-03-2024    02:56:36
Житомир » Новини » Наука/Освіта » 2021 » Июль » 29 » 13:12:22

Сухомлин показав міністру освіти гімназію №3 і попросив допомогти з будівництвом ще однієї школи

29-07-2021, 13:12:22 1054 Коментарі 0 Читать на русском

Сухомлин показав міністру освіти гімназію №3 і попросив допомогти з будівництвом ще однієї школи
29 липня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет з робочою поїздкою приїхав до Житомира і ознайомився з організацією освітнього процесу в міській гімназії №3. Про це повідомляється на сайті міністерства.
 

"Створення комфортних умов навчання в гімназії є прикладом впровадження освітніх реформ на місцях. Сучасні кабінети іноземної мови, класні кімнати, зали для проведення гуртків, інклюзивність – все це сприяє забезпеченню доступності та якості освіти. Реформа шкільного харчування – одна з пріоритетних цілей МОН. В її контексті важливим є зокрема і оновлення харчоблоків у школах. Так, упродовж 2020 року завдяки 400 млн грн державної субвенції відбулася модернізація харчоблоків у 1 809 школах. А цьогоріч виділено 1 млрд грн у межах субвенції "Спроможна школа для кращих результатів", кошти якої також розраховано зокрема і на харчоблоки", – зазначив Сергій Шкарлет.




Про візит міністра повідомив і міський голова Житомира. Сергій Сухомлин сподівається, що держава допоможе з фінансування будівництва нового корпусу гімназії №23.
 

"Будувати нову та головне доступну для кожного учня школу – простіше й дешевше, аніж реконструювати старе приміщення, де інклюзія не передбачалась. Тому важливо було показати Міністру саме цей навчальний заклад. Адже у нас вже є готовий проект по будівництву нового корпусу 23-Ї гуманітарної гімназії. Фінансова допомога від держави на це – необхідна", – написав Сухомлин на своїй Facebook-сторінці.




Ще одне важливе питання, яке мер обговорив із міністром освіти – передача професійно-технічних училищ на баланс міста до кінця року.
 

"Лише 40% дітей, які навчаються в ПТУ, – житомиряни. Більше половини – студенти з області. А ми вже п’ятий рік поспіль фінансуємо ці заклади з бюджету нашої громади, по 100 мільйонів гривень на рік. Ці кошти місто могло б використовувати на освіту житомирських дітей. Всі документи по передачі ПТУ на баланс міста ми підготували, чекаємо на рішення обласної ради", – додав міський голова Житомира.


Нагадаємо, в кінці травня в Житомирі розпочали ремонт старого корпусу гуманітарної гімназії №23.

Тегі: міністр, Сухомлин, Житомир, гімназія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: