Сьогодні: Пт, 29-03-2024    14:02:50
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Август » 4 » 07:38:39

У Житомирі на ділянці колишнього заводу «Хімволокно» будують нове підприємство. ФОТО

04-08-2021, 07:38:39 2051 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі на ділянці колишнього заводу «Хімволокно» будують нове підприємство. ФОТО
Італійська компанія «Ферпласт-Україна» розпочала споруджувати у Житомирі свій другий завод. До листопада 2021 року його планують побудувати на вулиці Промисловій, на ділянці колишнього заводу «Хімволокно».

Загальна площа будівлі – близько 9 тис. м. кв. Площа земельної ділянки під будівництво – 65 тис. 132 м кв. Спорудження та оснащення заводу коштуватиме інвестору 10 млн євро.

«Ферпласт» працює у нашому місті понад 15 років. Спеціалізується на товарах для домашніх тварин, має асортимент понад 2000 найменувань продукції, яка реалізовується в 85 країнах. 

Ідея збудувати новий об’єкт, каже виконавчий директор українського філіалу Вальтер Дзордан, виникла через необхідність збільшення обсягів виробництва. Вже незабаром на підприємство з Італії прийдуть нові технології обробки металу та пластику. Пізніше працюватимуть також зі склом: тут випускатимуться нескладні у виробництві акваріуми.





Всі матеріали для виробництва продукції (метал, поролон, фанеру, деревину) «Ферпласт» закуповує в Україні. Деревину - тільки у сертифікованих лісових господарствах: обов’язковим є сертифікат з відновлення лісів. 
 

«Ми в місяць використовуємо 800 м куб. сосни, бо маємо великий асортимент продукції з дерева. На проспекті Миру у Житомирі знаходиться цех з обробки деревини», – розповідають представники компанії.


Як пояснили в міській раді, понад 20 років землі колишнього заводу «Хімволокно» не розвивалися, бо знаходилися у державній власності, під управлінням Фонду держмайна. 
 

«Більше ніж 20 років податок на землю місту не надходив, заборгованість величезна. Депутати збиралися на позачергові сесії, підключали і голову обласної адміністрації через суперечки з Фондом держмайна. Було багато приводів для анулювання акту постійного користування землею», – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.




У березні цього року сесія міської ради прийняла рішення щодо затвердження документації із землеустрою та надання права користування зазначеною земельною ділянкою компанії. 
 

«Цьому передували і арешт земельної ділянки 37 га в рамках порушеної кримінальної справи та судові справи щодо оскарження рішень міської ради. Тепер ці землі використовуватимуть ефективно. До того ж до бюджету громади надходитиме податок за оренду землі», – наголошують в міськраді.


Сергій Сухомлин запевняє, що через 2 роки територію колишнього заводу «Хімволокно» заповнять нові підприємства.




 

«Поруч – інші підприємства. Тут всі комунікації. Два роки тому ми збудували тролейбусну лінію для того, щоб сюди заходили інвестори, отримували ділянки і розвивали Житомир. Через рік-півтора вся земельна ділянка колишнього заводу «Хімволокно» буде заповнена новими виробництвами», – сказав Сергій Сухомлин. 


Незабаром у промисловій зоні споруджуватимуться ще два заводи – з виробництва будівельних матеріалів та патронний. Земельну ділянку під будівництво останнього сесія міськради вже виділила.

Фото: ЖМР

Тегі: завод, Житомир, підприємство, будівництво
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: