Сьогодні: Чт, 28-03-2024    17:07:47
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Ноябрь » 15 » 12:50:30

У Житомирській області можуть запровадити надзвичайний стан

15-11-2021, 12:50:30 4642 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирській області можуть запровадити надзвичайний стан
У разі необхідності у прикордонних з Білоруссю областях можуть запровадити надзвичайний стан і зводити тимчасові споруди. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.
 

"РНБО пропрацювала різні сценарії дій, навіть ті, які передбачають введення надзвичайного стану в окремих областях у разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю", – сказав очільник МВС на брифінгу за результатами спеціальної наради РНБО у Луцьку.


Також Денис Монастирський повідомив, що у разі необхідності "швидкої відповіді на масову присутність мігрантів", на певних ділянках кордону будуть зводитися тимчасові споруди, укріплення.
 

Що таке надзвичайний стан


Надзвичайний стан – особливий правовий режим, який може тимчасово запроваджуватися в Україні або на її окремих територіях при виникненні техногенних або природних надзвичайних ситуацій "характеру не нижче загальнодержавного рівня".

Надзвичайний стан вводиться для забезпечення безпеки й здоров'я громадян, запобігання людським і матеріальним втратам, задля відновлення правопорядку при силовій спробі захоплення держвлади й захисту конституційного ладу України.

Суть режиму – надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування особливих повноважень, а також допуск тимчасового обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб для запобігання загрозі.
 

Що сталося


У Білорусі тисячі нелегальних мігрантів намагаються прорватися через кордон до Польщі, щоб транзитом потрапити до Німеччини. Щоб запобігти напливу мігрантів Україна розпочала готувати кордон до оборони. Стягнуто понад 8000 військових та броньовану техніку.

Житомирська область, яка межує з Білоруссю, здатна на допомогу військовим та прикордонникам направити понад 2500 осіб.

Тегі: мігранти, Житомирська область, кордон, надзвичайний стан
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: