Сьогодні: Ср, 24-04-2024    08:52:25
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Декабрь » 2 » 09:18:28 оновлено: 09:18:06

Кібер-шахраї з Житомирської області «заробили» за рік 1,5 млн грн, зламуючи сторінки в соцмережах. ФОТО

02-12-2021, 09:18:06 345 Коментарі 0 Читать на русском

Кібер-шахраї з Житомирської області «заробили» за рік 1,5 млн грн, зламуючи сторінки в соцмережах. ФОТО
Служба безпеки України заблокувала в Житомирській області діяльність групи кібер-шахраїв. Зловмисники зламували акаунти українців у популярних соціальних мережах та зверталися до їх друзів із проханням перевести кошти нібито у зв'язку із непередбачуваною ситуацією. 

За даними слідства, до правопорушення причетні 5 мешканців міста Малин.
 

«Зловмисники «зламували» акаунти користувачів, відправляючи їх за посиланнями на фішингові сторінки соцмереж. Під зламані акаунти «підв’язували» свої номери телефонів. Отримавши доступ до акаунтів постраждалих, вони розсилали повідомлення їхнім друзям із проханням позичити гроші. В якості причини «скрутного становища» називали хвороби та необхідність придбати вартісні ліки чи ДТП», - інформує пресцентр СБ України в Житомирській області.


Щоб не викликати підозр, шахраї просили перераховувати по 200 гривень. Наразі встановлено, що за злам одного акаунта зловмисникам вдавалося виманити від 2 до 7 тис. грн, залежно від кількості довірливих друзів та популярності власника зламаного акаунта.

За оперативними даними СБУ, кібер-шахраї працювали упродовж року. За цей час вони заволоділи щонайменше 1,5 млн грн українців.

«Триває досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.361 несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України», - додали в СБУ.







Фото: СБУ

Тегі: соцмережа, шахраї, інтернет
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: