Сьогодні: Сб, 20-04-2024    10:48:09
Житомир » Новини » Культура » 2021 » Декабрь » 15 » 08:33:24

У залі житомирського драмтеатру температура не перевищує 15 градусів: на повноцінне опалення немає коштів

15-12-2021, 08:33:24 607 Коментарі 0 Читать на русском

У залі житомирського драмтеатру температура не перевищує 15 градусів: на повноцінне опалення немає коштів
Через нестачу грошей для придбання газу, приміщення Житомирського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги опалюють погодинно. У глядацькій залі температура повітря не перевищує 15 градусів.

Приміщення опалюється вісім годин на добу і цього недостатньо. Про це в коментарі suspilne.media розповів заступник директора театру Олександр Шкарупа.
 

"В залі холодно, бо не встигає прогрітися, – каже Олександр Шкарупа. – Треба постійно опалювати, а то прогріли 8–10 годин, все знову охололо і так щодня. Якщо почнемо опалювати і використовувати той об'єм газу, то просто за тиждень його випалимо і його зовсім не буде".


Депутати обласної ради наприкінці 2020 року виділили з бюджету гроші на придбання газу для театру і філармонії з розрахунку близько п'яти гривень за один кубічний метр. Обидва заклади не є бюджетними організаціями на сто відсотків. Через це закупівля газу відбувається за ринковою ціною.
 

"Нині вартість газу становить майже 38 гривень за кубічний метр, – каже Олександр Шкарупа. – Обсяг коштів залишився на рівні 2020 року – початку 2021 року, а кількість газу, яку нам виділили, зменшується і зменшується".


Така ж ситуація склалась і в Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера. Один кубічний метр газу для філармонії коштує майже 38 гривень.
 

"У нас дуже скрутне економічне становище, тому що ми не на сто відсотків бюджетна організація, – каже юрист обласної філармонії Олексій Биков. – Ми не мали можливості укласти з газовою компанією договір на постачання природного газу за пільговою ціною відповідно до меморандуму, який був підписаний між владою і газопостачальними компаніями".


Під час репетицій приміщення філармонії опалюється частково.
 

"Ми прикручуємо газ, коли у нас йдуть репетиції, коли у нас будні, – каже Олексій Биков. – Коли йдуть вистави, концерти, то ми для наших глядачів опалюємо повною мірою".


Для вирішення ситуації облрада буде звертатися до Кабміну. Якщо ситуація не зміниться, на фінансування закладів культури доведеться шукати гроші в обласному бюджеті.

Тегі: Газ, філармонія, театр, опалення
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: