Сьогодні: Пт, 29-03-2024    01:41:25
Житомир » Новини » Армія » 2021 » Декабрь » 23 » 16:07:12

Головнокомандувач ЗСУ про військовий облік для жінок: Завтра не треба бігти у військкомат і займати чергу

23-12-2021, 16:07:12 688 Коментарі 0 Читать на русском

Головнокомандувач ЗСУ про військовий облік для жінок: Завтра не треба бігти у військкомат і займати чергу
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що на сьогодні у військах назріла потреба у широкому військовому обліку жінок, але цей процес відбуватиметься поступово.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Залужного, жінкам не варто панікувати.
 

"Назріла необхідність створення такого документа, який дозволяв би нам, військовим, бачити жінок, яких можна використовувати при захисті нашої держави. Тому народився цей указ (№ 313), трохи більше 100 спеціальностей туди "вбили"… Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую — вже завтра не треба бігти у військкомат, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити. Ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре", — сказав Залужний.


В коментарі suspilne.media начальник управління персоналу штабу КСВ ЗСУ полковник Роман Горбач пояснив, що взяття на облік — це не призов.
 

"Ніхто нікого не призиває на службу зараз. В березні цього року було внесено зміни в закон, де було вказано що всі жінки які підходять за здоров’ям і цим професіям — стають на облік", — сказав він.


За словами Горбача, керівним складом було прийнято рішення — до кінця 2022 року провести відповідну роботу.

"До кінця 2022 року жоден керівник підприємства, де працюють жінки, а також самі жінки, які мають стати на облік, не нестимуть адміністративну відповідальність", — пояснив військовий.

За словами Горбача, жінки-спеціалісти будуть використані лише у разі крайньої необхідності під час мобілізації. Майже 200 тисяч осіб призвали раніше, але жодна з них не була призвана на службу без згоди, сказав він.

За словами радниці командувача Сухопутних військ ЗСУ Олени Шевцової, облік жінок-військовозобов'язаних ведеться і нині.

"На сьогоднішній день все обліковується — медики, військові. Але подивіться, жодних жінок не призвали без їхньої волі. Жінки не хвилюйтесь, будете відчувати себе частинкою ЗСУ", — прокоментувала наказ Міноборони Шевцова.

Тегі: жінки, ЗСУ, військовий облік, Україна
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: