Сьогодні: Чт, 28-03-2024    15:08:36
Житомир » Новини » Кримінал » 2022 » Январь » 14 » 17:35:18

Закуповували неякісне обладнання для ЖБТЗ: учасникам злочинного угруповання оголосили підозри

14-01-2022, 17:35:18 394 Коментарі 0 Читать на русском

Закуповували неякісне обладнання для ЖБТЗ: учасникам злочинного угруповання оголосили підозри
Правоохоронці оголосили підозри учасникам злочинного угруповання, яке закуповувало неякісне обладнання для Житомирського бронетанкового заводу. 
 

"У ході слідчо-оперативних дій ліквідовано схему закупівлі неякісного обладнання для виготовлення комплектуючих до української бронетанкової техніки. За даними слідства, до протиправної діяльності причетне злочинне угруповання. Серед його організаторів – чиновник одного з оборонних підприємств і двоє представників столичної комерційної структури. На початку 2019 року вони налагодили механізм незаконного одержання грошей на закупівлі деталей для виготовлення металевих конструкцій на бронетанковому заводі. Для цього посадовець держпідприємства сприяв укладенню договору з представниками афілійованої фірми на закупівлю відповідних запчастин. Проте, замість сертифікованого обладнання ділки придбали продукцію сумнівної якості одного зі східно-азійських виробників за штучно завищеними цінами", – інформує Служба безпеки України.




За інформацією СБУ, для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до звітної документації, а отримані прибутки виводили у тінь через підконтрольну комерційну структуру.

"Викриття оборудки дозволило зберегти ефективність промислового виробництва вітчизняного озброєння і запобігти бюджетним збиткам на десятки млн грн", - додали в СБУ.



Трьом організаторам угруповання повідомлено про підозру за:
 
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 3 ст. 28, ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За сукупністю вчинених кримінальних правопорушень підозрюваним може загрожувати до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, злочинну схему викрили на Житомирському бронетанковому заводі в березні 2020 року



Фото: СБУ

Тегі: СБУ, бронетанковий завод, підозра
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: