Сьогодні: Чт, 28-03-2024    15:26:03
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Январь » 25 » 08:52:46

У житомирському магістраті, на реставрацію якого витратили 33 млн грн, проблеми з опаленням

25-01-2022, 08:52:46 556 Коментарі 0 Читать на русском

У житомирському магістраті, на реставрацію якого витратили 33 млн грн, проблеми з опаленням
У житомирському магістраті проблеми з опаленням. В приміщеннях будівлі температура станом на 24 січня становила 2,5 градуси тепла, а за нормами має бути 18-23 градусів. 

Про це suspilne.media розповів директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.
 

"По трубі до нас заходить гаряча вода, яка проходить через систему, теплообмінник. ЇЇ температура на вході становить 59 градусів. На виході – 47 градусів. Цю температуру споживає весь Житомир. Цього достатньо, щоб опалювати приміщення. У магістраті так не виходить. Не можу сказати, чому", – говорить Роман Насонов.






Замовником ремонтно-реставраційних робіт є департамент регіонального розвитку обласної державної адміністрації. Заступник директора цього департаменту Сергій Сорокін розповів, що керівництво краєзнавчого музею має звернутися до "Житомиртеплокомуненерго" з проханням збільшити температуру теплоносія.
 

"Ми не є власниками цієї будівлі, ми не є балансоутримувачами цієї будівлі, – каже Сергій Сорокін. – Краєзнавчий музей, як балансоутримувач, має звернутися до "Житомиртеплокомуненерго" з проханням надати ту температуру теплоносієві, яку вони надали в технічних умовах, коли здійснювалося проєктування цього об'єкту будівництва. Відповідно до технічних умов, теплоносій повинен надходити з температурою не менше 70 градусів. На сьогодні температура, яка надходить до магістрату, складає 53 градуси".




Поряд з магістратом розташовані житлові будинки. За словами керівника "Житомиртеплокомуненерго" Дмитра Рогожина, збільшення температури у теплоносіях призведе до того, що температура у квартирах мешканців цих будинків зросте до 30 градусів тепла.
 

"Якщо ми для одного користувача, внутрішня теплова мережа якого є в неналежному стані, подамо підвищену температуру теплоносія, то наші користувачі, у першу чергу, отримують захмарні платіжки за теплопостачання, а ми будемо платити зайві кошти за спожитий газ", – розповів Дмитро Рогожин.


Причиною холодних батарей у магістраті є недоліки у системі опалення будівлі, каже депутатка облради Тетяна Парфентієва. Директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов погоджується з цією думкою.
 

"Ми три листи написали на замовника, щоб усунули недоліки, забезпечили нормальну робочу температуру, однак реакція була однакова – нам сказали звертатися до "Житомиртеплокомуненерго", аби вони збільшили температуру подачі води", – говорить Роман Насонов.


Фото: Суспільне


За його словами, незважаючи на те, що презентація відреставрованої споруди магістрату відбулася 5 місяців тому, до цього часу акт про виконані роботи не підписаний.
 

"Наскільки я знаю, обласна рада, як власник, а я від краєзнавчого музею, то ми жодних документів про передачу магістрату не підписували", – поінформував Роман Насонов.


Нагадаємо, 23 серпня у Житомирі після двох років ремонту відкрили відреставровану будівлю Магістрату. Вартість проєкту 33 млн грн. З них 19 млн грн – з державного бюджету, а 14 млн грн – з обласного бюджету.

Тегі: опалення, реставрація, магістрат
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: