Сьогодні: Чт, 28-03-2024    13:28:20
Житомир » Новини » Кримінал » 2022 » Январь » 26 » 08:47:42

На будівництві амбулаторії в Житомирському районі вкрали 1,3 млн гривень

26-01-2022, 08:47:42 226 Коментарі 0 Читать на русском

На будівництві амбулаторії в Житомирському районі вкрали 1,3 млн гривень
Служба безпеки України виявила розкрадання коштів місцевого і державного бюджетів, виділених на будівництво сільської амбулаторії у Житомирському районі.
 

"За даними слідства, у 2018 році Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив низку тендерів на будівництво 22 сільських амбулаторій з житлом для лікарів у різних районах регіону. Переможцем у торгах на будівництво 9 з них стало приватне будівельне підприємство з Житомира. Співробітники спецслужби здійснили перевірку незавершеного об’єкта у селі Житомирського району. На його будівництво з бюджетів різних рівнів заплановано виділити 6,2 мільйона гривень, 3,7 з них уже перераховано підряднику", - інформує пресцентр СБ України в Житомирській області.


Правоохоронці зафіксували невідповідність обсягів виконаних підрядних робіт, відображених у актах, із реально виконаними. 

"До переліку підрядник вніс "виконані" роботи, які взагалі не виконувалися. Також було виявлено свідоме завищення кількості використаних будівельних матеріалів", - інформує СБУ.

Будівельно-технічна експертиза встановила, що такі дії призвели до розтрати 1,3 мільйона бюджетних коштів.

Колишньому керівнику департаменту Житомирської облдержадміністрації, до обов’язків якого належав контроль за якістю та обсягами виконаних підрядних робіт, повідомлено про підозру за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. 

Керівнику будівельного приватного підприємства та інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у вчиненні злочину за:
 
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тегі: будівництво, амбулаторія, СБУ
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: