Сьогодні: Чт, 25-04-2024    03:30:46
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Январь » 27 » 08:49:06

Житомиряни виступили проти будівництва нового ЖК на Корбутівці. Кажуть, що у забудовника немає документів

27-01-2022, 08:49:06 668 Коментарі 0 Читать на русском

Житомиряни виступили проти будівництва нового ЖК на Корбутівці. Кажуть, що у забудовника немає документів
Мешканці мікрорайону Корбутівка виступили проти будівництва багатоповерхівки на ділянці за адресою проїзд Шпаковський, 22. Земельну ділянку міська рада надала для забудови житлово-будівельному кооперативу «Добробат» у 2020 році.

25 січня на ділянці зрізали усі дерева та демонтували огорожу. Місцеві жителі переконані: будувати багатоповерхівку на цій ділянці - незаконно, а забудовник немає відповідних дозвільних документів, повідомляє видання Житомир інфо.

26 січня люди викликали в проїзд Шпаковський поліцію. Між місцевими жителями та представниками забудовника відбулася штовханина.
 

 

«Пацанам дали ділянку на Богунії у два рази більшу, ніж цю. Не знаю, чому вони відмовилися, не знаю, чим мотивувалися. Мабуть, тут земля дорожча, ну і краще тут. Вони відмовили заради цієї ділянки. Минулого року вони провели незрозумілі громадські слухання, де мешканці місцевих будинків №2, №8, №5 і цього будинку не були присутні, незрозумілі підписи та звідкись з'явилися громадські слухання, але людей ніхто не запрошував. Вчора вони приїхали й сказали, що це наша земля і почали все валити. Люди проти будівництва, бо якщо почнеться будівництво, на будинку почнуться тріщини і куди вони сюди влізуть. Я також АТОвець, і коли я звертався в міську раду: дайте мені два квадратні метри, вони мені не давали, а тут пацани прийшли і, будь ласка», - розповідає місцевий мешканець Ігор.

«Цьому забудовнику землю було виділено у 2020 році й накладено ділянку на нашу, де знаходиться дитячий майданчик, тобто вони хочуть провести будівництво там, де у нас дитячий майданчик. Вони хочуть знести наше огородження, у них немає жодних документів. Ми вже зустрічалися з забудовником кілька разів, ми зустрічалися в кабінеті у нашого мера, де ніякого діалогу у нас не відбулося, діалог був один - нас обзивали будь-якими матюками, які вони могли тільки сказати», - додає Ярослав, мешканець сусіднього ЖК.


Представники забудовника кажуть: мають дозвільні документи, а мешканці прилеглих будинків заважають проводити підготовчі роботи.
 

«Всі документи ми представили поліції, все як не може бути. Незаконно вони заволоділи земельною ділянкою на чотири сотки, які ми оплачуємо два роки, ця земельна ділянка так само платилася вже більше двох років, а ця - рік і шість місяців», - відповідає представник ЖБК «Добробат» Микола.

 

Адвокат забудовника показав журналістам папку з документами.

«Ось проєкт містобудівних умов, договір оренди землі, план, є декларація про початок будівельних робіт», - демонструє адвокат ЖБК «Добробат» Андрій.

В управлінні державно-архітектурного контролю коментують, що наразі забудовник «Добробат» має дозвіл на початок підготовчих робіт.
 

«Зареєстрований управлінням державно-архітектурного контролю, дата 18.03.21, замовник обслуговуючий кооператив «Добробат», повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Цей документ зареєстрований, дає право на виконання підготовчих робіт на земельній ділянці», - говорить заступник начальника управління ДАБК Олександр Щур.


Нещодавно до управління надходили скарги щодо виконання робіт на цій ділянці, але їх ще не встигли розглянути.

«Якщо будуть підстави для проведення перевірки відповідно до заяви, обов'язково управління буде розглядати це на комісії та приймати рішення», - додає Олександр Щур.

Мешканці налаштовані рішуче, і якщо їх не почує міська влада, то планують позиватися до суду.







Фото надані читачем

Тегі: Житомир, будівництво, земельна ділянка, Корбутівка, жк
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: