Сьогодні: Пт, 19-04-2024    19:58:12
Житомир » Новини » Суспільство » 2022 » Январь » 28 » 14:37:44

В армію попросився сам: що кажуть односельці про дніпровського стрілка Рябчука

28-01-2022, 14:37:44 556 Коментарі 0 Читать на русском

В армію попросився сам: що кажуть односельці про дніпровського стрілка Рябчука
Артемій Рябчук, який 27 січня розстріляв своїх товаришів по службі з Національної гвардії на режимному об'єкті, у пам'яті мешканців його рідного села під Одесою залишився зразковим і відповідальним молодим чоловіком. 

Навіть в армію хлопець попросився сам. Після служби хотів отримати роботу з гідною оплатою і допомагати матері, що залишилася вдовою. Про це журналістам видання "Сегодня" розповіла староста села Броска в Ізмаїльському районі Світлана Москвич.

Жінка стверджує, що те, що сталося, шокувало місцевих жителів, для багатьох ця новина зберігає в собі безліч таємниць.
 

"Артемій пішов до армії лише три місяці тому. Можливо, там щось сталося, чого він не витримав. Може, якась несправедливість. Я читала, що був якийсь інцидент, і Артем заступився за людину. Він мав загострене почуття справедливості, дуже", – пояснила староста.


Жінка також згадує, що з моменту широкого розголосу трагедії на її телефон почали дзвонити фермери з полів, де нацгвардієць підпрацьовував до служби. За їхніми словами, коли всі хлопці селища йшли на дискотеку, Рябчук відповідально займався роботою, оскільки розумів, що лишається годувальником у своїй родині.
 

"Вони приїхали всією сім'єю до нашого села у 1986 році. Нормальна сім'я, віряни, на кшталт євангельських баптистів. Батько Артемія помер у 2018 році, старша сестра вийшла заміж та поїхала з села. До речі, мама поїхала до неї ще до того, як це сталося, оскільки у неї народився онук", – пояснила Світлана Москвич.


Так, на її запевнення, ніщо не давало приводу сумніватися в адекватності хлопця, він був добре вихований, і те, що сталося, ніяк не в'яжеться з тією людиною, яка росла на очах у старожилів. Такої думки, за словами старости, дотримуються і викладачі технікуму, де військовий навчався.

"Корінь трагедії треба шукати там, де він служив", – підсумувала жінка.

Нагадаємо, у місті Дніпро на території Південного машинобудівного заводу боєць Нацгвардії влаштував стрілянину. Загинули п'ятеро людей - четверо нацгвардійців і цивільна. Ще п'ятеро отримали поранення.

Тегі: Рябчук, стрілянина, Дніпро, нацгвардія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: