Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:46:02
Житомир » Новини » » 2022 » Январь » 31 » 16:04:52 оновлено: 16:04:16

Не панікуй! Готуйся! У Києві пройшов масштабний вишкіл з цивільної оборони

31-01-2022, 16:04:16 318 Коментарі 0 Читать на русском

Не панікуй! Готуйся! У Києві пройшов масштабний вишкіл з цивільної оборони
За ініціативи лідера Нацкорпусу й першого командира полку «Азов» Андрія Білецького та Громадського штабу оборони у Києві на території заводу «Атек» пройшов відкритий вишкіл для цивільного населення в рамках кампанії «Не панікуй! Готуйся!».

 



Участь у заході взяло понад 300 людей. Переважна більшість з учасників – звичайні українці, які хочуть бути готовим до захисту рідного міста, власної сім’ї в разі повномасштабного наступу Росії, яка продовжує стягувати армію до кордонів з Україною, - повідомляють на сайті Нацкорпусу.
 



«Ми як країна перебуваємо перед великими загрозами. Мова йде й про російські війська на кордоні і про заяви Білорусі, що вона підтримає Росію в цій війні, і, на жаль, мова йде про не зовсім адекватні дії сьогоднішньої влади», – наголосив під час заходу керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.



Для того, щоб тренування на підготовлених локаціях пройшли максимально продуктивно, організатори вишколу розділили учасників на групи відповідно до рівня підготовки. Під час заходу відбулися заняття з тактики й медицини, інструктаж поводження зі зброєю, тренування з ведення бою у місті, проходження смуги перешкод, відпрацювання техніки ведення засідок, також проходила виставка з макетами зброї та амуніції. Тренування проводили професійні інструктори з руху «Тотальний опір», більшість з яких є учасниками бойових дій.
 







«Як і в 2014 році, ми опиняємося в ситуації, коли боронити власний дім нам доводиться власноруч. Але, на відміну від того часу, ми маємо суттєву перевагу – більше, ніж 400 тисяч учасників бойових дій, ветерани російсько-української війни. І сьогодні саме ветерани є рушійною силою опору», – сказав під час заходу ветеран війни з РФ Максим Зайченко.



За словами організаторів, сьогоднішній вишкіл – лише один із заходів в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!», тому подібні тренування з підготовки населення до захисту від окупантів будуть проходити в багатьох містах України. Наступний ще масштабніший вишкіл пройде у Києві 6 лютого. Слідкуйте за анонсами на наших ресурсах.

Нагадаємо також, що в квітні 2021 року Національний Корпус ініціював створення Штабів оборони по всій країні з метою координації зусиль патріотичних сил та підготовки до захисту власної країни, зокрема шляхом проведення вишколів, спеціалізованих курсів та зборів.

Житомиряни також відвідали вишкіл, довіз був організований безплатно. Він – лише один із заходів в рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!», тому подібні тренування з підготовки населення до захисту від окупантів будуть проходити не тільки в Києві, а й в багатьох містах України, по можливості і в Житомирі.
Щоб записатись на наступний вишкіл або дізнатись інформацію:
Ел. пошта: natscorps.zhytomyr@gmail.com
Тел.: +380 97 304 62 39

Слідкуйте за анонсами на наших ресурсах:
Фейсбук: https://www.facebook.com/Житомирський-патріот-109253351422481
Телеграм: https://t.me/natscorps_zt
 


 

НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: