Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:31:14
Житомир » Новини » Влада » 2022 » Февраль » 1 » 15:04:35 оновлено: 15:04:28

В НАБУ заявили, що Кузьміних не приходить на допити. Житомирський нардеп це спростував

01-02-2022, 15:04:28 577 Коментарі 0 Читать на русском

В НАБУ заявили, що Кузьміних не приходить на допити. Житомирський нардеп це спростував
У Національному антикорупційному бюро закликали народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних не ігнорувати виклики до правоохоронних органів. Відповідне повідомлення розміщене на сайті НАБУ.

Офіційно у відомстві не називають імені нардепа. Однак "ЖЖ" стало відомо, що мова йде про Сергія Кузьміних.

Повідомляється, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики і не з'явився до правоохоронців 29 січня, 31 січня і 1 лютого.
 

​​"НАБУ і САП закликають народного депутата припинити ігнорувати виклики до правоохоронців та не боятися Закону. 31 січня 2022 року Генеральний прокурор України склала та підписала повідомлення про підозру чинному народному депутату, якого детективи НАБУ викрили "на гарячому" під час одержання 558 тис. грн. Однак, він проігнорував три повістки про виклики на 29 січня, 31 січня, 1 лютого 2022 року і не з’явився до правоохоронних органів", - інформує пресслужба НАБУ.


31 січня особа, яка представилася адвокатом нардепа, повідомила, що депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде. За законом нардеп мав повідомити про це особисто.

"Поважною причиною неприбуття особи на виклик, серед іншого, є перебування в закладі охорони здоров’я у зв’язку з лікуванням лише за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад. Сам факт перебування особи у закладі охорони здоров’я не є поважною причиною неприбуття", - пояснили в Національному антикорупційному бюро.
 

Кузьміних заявив, що ні від кого не тікає


Нардеп Сергій Кузьміних спростував, що ігнорує повістки та не приходить на виклики до правоохоронних органів. Свою версію 39-річний парламентар із Житомира озвучив у коментарі Телеграм-каналу Pavlovsky NEWS.
 

"По-перше, я прибуваю. По-друге, якщо ви додзвонилися до мене, то можна зі мною зв'язатися. Я ні від кого не тікаю", - заявив Кузьміних.


Водночас, народний депутат не став уточнювати, чи перебуває в медичній установі.


Викриття Кузьміних. Що відомо


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

За даними слідства, нардеп отримав гроші за допомогу в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував затримання народного депутата Сергія Кузьміних.

Тегі: хабар, НАБУ, Сергій Кузьміних
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: