Сьогодні: Чт, 25-04-2024    11:05:53
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 1 » 17:30:42

Не зробили щеплення: два десятки працівників «Житомиртеплокомуненерго» відстронили від роботи

01-02-2022, 17:30:42 422 Коментарі 0 Читать на русском

Не зробили щеплення: два десятки працівників «Житомиртеплокомуненерго» відстронили від роботи
У Житомирі 23 працівника комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" відсторонили від роботи. Таким чином на підприємстві виконали наказ Міністерства охорони здоров'я, відповідно до якого з 31 січня невакциновані медики, комунальники і місцеві урядовці відстороняються від роботи.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на керівника підприємства Дмитро Рогожин. Частка відсторонених від загальної кількості працівників складає близько 3%. 

Серед відсторонених працівників підприємства – інженерка Олена Желєзко. Минулого року вона перехворіла на COVID-19, тому довгий час не вакцинувалася. Нині щеплення не робить, оскільки лікується від ускладнень хвороби. Каже, що робитиме щеплення трохи пізніше, тож до суду чи до управління Держпраці, аби поновитися на роботі, не звертатиметься.
 

"У березні 2021 року я перехворіла на коронавірус, потім, зрозуміло, не було сенсу робити щеплення, – каже Олена Желєзко. – Згодом з'явилися ускладнення від хвороби. Зараз хочу пройти лікування, щоб потім це питання закрити".


Окрім Олени, від роботи на підприємстві без збереження заробітної плати відсторонили ще 22 людини. Поновитися на роботі вони можуть або зробивши щеплення, або надавши довідку про протипоказання до вакцинації.
 

"Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я, штраф накладається не на працівника, який не вакцинувався, а на директора підприємства, – каже Дмитро Рогожин. – Тобто за кожен окремий випадок чи перевірку – штраф складає 85 тисяч гривень. Зрозуміло, що жоден директор не піде на такі ризики. Ми заздалегідь всіх попереджали, заздалегідь провели чотири безкоштовних вакцинації на підприємстві, хто хотів чи міг без проблем зробили щеплення".


Начальник управління Держпраці в Житомирській області Сергій Сєчін каже, що відсторонення від роботи можна оскаржувати – або в суді, нині в Україні вже є рішення про скасування наказів про відсторонення, або ж звертатися до Держпраці, де можуть перевірити законність самої процедури.
 

Тегі: ЖТКЕ, вакцинація, відсторонення
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: