Сьогодні: Пт, 29-03-2024    00:17:33
Житомир » Новини » Влада » 2022 » Февраль » 2 » 16:42:53 оновлено: 16:42:52

Вимагав відкат 30%: НАБУ опублікувало деталі у справі житомирського нардепа Кузьміних. ВІДЕО

02-02-2022, 16:42:52 399 Коментарі 0 Читать на русском

Вимагав відкат 30%: НАБУ опублікувало деталі у справі житомирського нардепа Кузьміних. ВІДЕО
Національне антикорупційне бюро України опублікувало деталі у справі нардепа Сергія Кузьміних, якого викрили на одержанні півмільйнного хабаря.

За інформацією НАБУ, народний депутат отримав 30-ти відсотковий відкат за допомогу в укладанні контрактів між приватною компанією та другою міською лікарнею Житомира.
 

"За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України. Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

Першим об’єктом такої співпраці стало комунальне підприємство "Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка", яке, згідно домовленостей між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

У відповідь нардеп натякнув, що його "послуги" — не безоплатні і становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією майбутньої співпраці в сфері закупівель медичного обладнання іншими лікарнями Житомирської області у 2022 році. Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме – за систему ультразвукової діагностики, - нардеп попросив передати йому 30% від суми договору — 558 тис. грн", — повідомляє Національне антикорупційне бюро України.


Як встановило слідство, нардеп планував таку схему застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому. 

"Зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн. грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн — 398,33 тис. грн)", — додали в НАБУ.
 
 


Викриття Кузьміних. Що відомо


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував затримання народного депутата Сергія Кузьміних.

В НАБУ повідомили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики і не з'явився до правоохоронців.

Тегі: НАБУ, відкат, Сергій Кузьміних
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: