Сьогодні: Пт, 29-03-2024    11:02:04
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 7 » 14:24:07

Міськрада підписала договір з компанією, яка проведе реконструкцію аеропорту «Житомир»

07-02-2022, 14:24:07 340 Коментарі 0 Читать на русском

Міськрада підписала договір з компанією, яка проведе реконструкцію аеропорту «Житомир»
У Житомирі підписали договір на реконструкцію міжнародного аеропорту імені Корольова. Роботи проводитиме компанія "ONUR construction international". Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив міський голова Житомир Сергій Сухомлин.
 

"Це надважливий проект не лише для нашого міста та області, а й для України! В напрямку Житомира, під Києвом, вже проживає 800-900 тисяч чоловік. Ця територія розбудовується. І цим людям зручніше дістатись аеропорту в Житомирі, аніж їхати в Бориспіль, через всю столицю. Більше того, багато хто їде в Бориспіль чи "Жуляни" з інших міст, проїжджаючи Житомир. Маючи сучасний аеропорт, ми матимемо перевагу. І зможемо надати послугу всім охочим вже тут, у нашому місті", - написав Сухомлин.


Фото: facebook.com/sukhomlyn.sergey


За словами мера міста, підрядник планує почати реконструкцію об'єкту наприкінці весни, після проведення підготовчих робіт. До кінця 2022-го року обіцяють все завершити. 

"Йдеться про демонтаж та повністю нове будівництво злітно-посадкової смуги", - додав Сергій Сухомлин.

Реконструкція вартує 780 мільйонів гривень. 50 млн дає місто, іншу суму - державний бюджет.
 

Що відомо про підрядника


ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» - дочірнє підприємство турецького будівельно-підрядного транспортно-торгово-промислового АТ «Онур Тааххют». Зареєстроване в Києві. Спеціалізується на будівництві доріг і автострад. Статутний капітал - 2,2 млн грн. Власниками фірми є громадяни Туреччини Іхсан Четінджевіз та Онур Четінджевіз, а також львів'янин Олег Фаріон.

Як пише видання «Наші гроші», «Онур Конструкціон Інтернешнл» посідає друге місце у рейтингу найбільших підрядників "Укравтодору" по ремонту доріг.

Компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» у вересні 2021 року виграла тендер на будівництво аеродрому в Дніпрі.

Тегі: реконструкція, Житомир, аеропорт
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: