Сьогодні: Пт, 19-04-2024    06:28:15
Житомир » Новини » Армія » 2022 » Февраль » 8 » 13:27:53

Одночасно з російсько-білоруськими: на півночі Житомирської області проведуть військові навчання

08-02-2022, 13:27:53 1031 Коментарі 0 Читать на русском

Одночасно з російсько-білоруськими: на півночі Житомирської області проведуть військові навчання
Українська армія 10-20 лютого буде проводити навчання у різних регіонах держави, аби підготуватися до ймовірного наступу російської армії. Навчання відбудуться і на півночі Житомирщини.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в ефірі програми "Свобода слова на ICTV", передає УП.

Резніков наголосив, що Росія поки ще не сформувала "ударного угруповання" біля кордонів України, але може сформувати його, "для цього їм знадобиться до місяця". 

Україна готує своє військо і проведе навчання паралельно з заявленими Росією та Білоруссю спільними навчаннями "Союзної держави". 
 

"Станом на сьогоднішній день вздовж усіх кордонів України з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземного компоненту 119 тисяч вояків, якщо додати повітряний та морський компонент – це буде 140 тисяч. Це 72 батальонно-тактичних групи, з яких 11 знаходяться у Республіці Білорусь.

У них навчання будуть з 10 до 20 лютого. Українські Збройні сили теж працюють – і сьогодні у нас паралельно, дзеркально відбуваються вже навчання. Я назву місця, де вони будуть відбуватися. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса. 

І це тільки полігони, а ще будуть окремі майданчики, де з 10-го до 20-го лютого відбуватимуться навчання українських Збройних сил із відпрацюванням можливості застосування українських і "Байрактарів", і "Джавелінів", і NLAW (легкого протитанкового озброєння – ред.), які ми нещодавно отримали від Королівства Британії", – сказав міністр оборони.


Раніше повідомлялося, що російська військова техніка у Білорусі підійшла на 20 км до кордону з Житомирською областю.

Тегі: військові навчання, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: