Сьогодні: Ср, 24-04-2024    21:44:09
Житомир » Новини » Влада » 2022 » Февраль » 9 » 11:15:19 оновлено: 08:48:17

«Такого не було»: Кузьміних вважає провокацією справу щодо хабаря у пів мільйона

09-02-2022, 08:48:17 475 Коментарі 0 Читать на русском

«Такого не було»: Кузьміних вважає провокацією справу щодо хабаря у пів мільйона
Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Сергій Кузьміних назвав провокацією підозру щодо надання хабаря за сприяння у перемозі в тендері. Він наголосив, що не надавав жодних сприянь компаніям.

Про це він сказав у коментарі hromadske в перерві між судовим засіданням.
 

«Є питання, коли збираються лікарі на консиліум і вирішується питання про те, яке краще обладнання потрібне. Таке було. А якщо ви маєте на увазі, що я приходжу і кажу: "От компанія Пупкіна, купіть там щось". Такого не було», – зазначив нам Кузьміних.


Також він сказав, що не бачив записи опубліковані НАБУ, але вважає, що там мала місце провокація.
 
Водночас, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Корзун у коментарі журналістам зазначив, що сторона обвинувачення проситиме арешт для Кузьміних із можливістю застави у 49 тисяч гривень.

За його словами, слідство встановило, що Кузьміних сприяв у перемозі у тендері певної компанії щодо укладання контракту з лікарнею у Житомирській області.

«За 30% – тобто 558 тисяч гривень. Серед доказів – записи, негласні слідчі розшукові дії, допити свідків», – сказав прокурор.
 

Обрання запобіжного заходу


Обирати запобіжний захід депутату мали ще 7 лютого, проте засідання перенесли на ранок 8 лютого. Суд не зміг підтвердити особу підозрюваного. 

8 лютого Кузьміних поїхав до Житомира по паспорт і, за словами адвокатки, не встиг повернутися на засідання суду. Суд оголосив перерву і Кузьміних все-таки встиг на засідання.

Проте ввечері 8 лютого ВАКС не обрав запобіжний захід депутату. Засідання відклали на 11 лютого.
 

Справа Кузьміних


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

За інформацією НАБУ, народний депутат отримав 30-ти відсотковий відкат за допомогу в укладанні контрактів між приватною компанією та другою міською лікарнею Житомира.

3 лютого Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України Сергія Кузьміних.

Тегі: Кузьміних, суд, нардеп
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: