Сьогодні: Вт, 16-04-2024    21:45:36
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 9 » 16:28:35 оновлено: 16:28:44

Для житомирян відкрили консультаційний пункт: там вчать, як діяти в надзвичайних ситуаціях. ФОТО

09-02-2022, 16:28:44 320 Коментарі 0 Читать на русском

Для житомирян відкрили консультаційний пункт: там вчать, як діяти в надзвичайних ситуаціях. ФОТО
У Житомирі біля управління цивільного захисту населення на перехресті вулиці Малої Бердичівської та Театральної розгорнули мобільний консультаційний пункт. В ньому громадянам розповідають, як діяти при виникненні різних загроз, передає "Суспільне".
 

"У людей виникає багато питань, як діяти при виникненні різних загроз, особливо військового характеру, – каже представниця навчально-методичного центру Лілія Орчинська. – Також людей цікавлять укриття, де можна укритися від авіанальотів і бомбардувань".


За словами керівника управління цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської ОДА Сергія Безносюка, люди передусім мають знати про систему оповіщення.
 

"Оповіщення населення здійснюється шляхом доведення інформації після отримання сигналу, – каже Сергій Безносюк. – Для привернення уваги людей перед передачею інформації вмикаються сирени та інші сигнальні засоби. У нас в області є 106 електросирен, які змонтовані і працюють в єдиній системі централізованого оповіщення. Звук сирени означає сигнал: "Увага всім!". Після цього треба увімкнути пристрої телебачення, радіо, всі види зв'язку. Після подачі звукових сигналів передається мовна інформація про надзвичайну ситуацію терміново на всі райони області".


Загалом за місяць майже сто громадян звернулися до консультаційного центру ДСНС за роз'ясненнями, як діяти у надзвичайних ситуаціях.













Фото: Суспільне

Тегі: Житомир, надзвичайна ситуація
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: