Сьогодні: Чт, 18-04-2024    23:23:28
Житомир » Новини » Суспільство » 2022 » Февраль » 9 » 18:10:19

Нестатутні відносини та психічне захворювання: у ДБР назвали основні версії розстрілу людей на «Південмаші»

09-02-2022, 18:10:19 439 Коментарі 0 Читать на русском

Нестатутні відносини та психічне захворювання: у ДБР назвали основні версії розстрілу людей на «Південмаші»
Військовослужбовець Нацгвардії Артемій Рябчук, який учинив стрілянину на "Південмаші", відмовився від свідчень, наданих ним раніше. Слідство розглядає три версії скоєння злочину підозрюваним: нестатутні відносини, психічне захворювання, виконання доручення інших осіб.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов у середу, виступаючи на засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, передає Інтерфакс-Україна.

"3 лютого 2022 року підозрюваний змінив захисника та подав заяву про відмову від усіх свідчень, наданих під час досудового розслідування раніше", – сказав директор ДБР.

Сухачов повідомив, що станом на сьогодні слідство висунуло три версії.
 

"Перша основна – це скоєння підозрюваним злочину через нестатутні відносини. Друга – скоєння підозрюваним злочину через те, що він страждає на психічне захворювання, перебував у стані афекту. Третя – скоєння підозрюваним злочину за дорученням інших осіб, недержавних організацій для дискредитації системи правоохоронних органів в Україні, дестабілізації правопорядку в країні", – наголосив він.


Сухачов також зазначив, що підозрюваний у своїх свідченнях раніше повідомив, що скоїв злочин на ґрунті нестатутних відносин, що виражалося у систематичному зневажливому ставленні та цькуванні.
 

"Підозрюваний пояснив, що безпосередньо під час скоєння злочину він перебував у такому емоційному стані, як затемнення свідомості, злість, що обмежувало його свідомість та усвідомлення тих дій, які він вчиняв. Зазначені обставини перевірятимуть під час проведення психолого-психіатричної експертизи", – сказав директор ДБР.


За його словами, підозрюваний спростував застосування до нього фізичного насильства з боку інших військовослужбовців і командирів.

Сухачов повідомив, що під час проведення обстеження підозрюваного встановлено, що тілесних ушкоджень у нього немає, у стані алкогольного сп'яніння він також не був.

Нагадаємо, у місті Дніпро на території Південного машинобудівного заводу боєць Нацгвардії влаштував стрілянину. Загинули п'ятеро людей - четверо нацгвардійців і цивільна. Ще п'ятеро отримали поранення.

Тегі: Дніпро, стрілянина, нацгвардія, Рябчук
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: