Сьогодні: Пт, 19-04-2024    17:44:25
Житомир » Новини » Житомирська область » 2022 » Февраль » 10 » 17:33:34

На Житомирщині підприємство 10 місяців забруднювало річку стічними водами

10-02-2022, 17:33:34 359 Коментарі 0 Читать на русском

На Житомирщині підприємство 10 місяців забруднювало річку стічними водами
У Житомирській області підприємство скинуло в річку Гнилоп'ять неочищені стічні води. У воді виявили перевищення вмісту аміаку та інших шкідливих хімічних елементів. 

Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.
 

"Установлено, що місцеве товариство, відповідно до укладеного з комунальним підприємством Бердичівського міськвиконкому договору, зобов’язалося виконувати очищення зворотних вод, що надходять з житлових будинків,  підприємств, лікарень, навчальних закладів тощо. Однак у порушення Водного кодексу України та умов договору, не виконало взятих на себе зобов’язань та здійснило скид недостатньо очищених зворотних вод у річку Гнилоп’ять, що протікає, зокрема, на території Швайківської ОТГ", - йдеться у повідомленні прокуратури.


За даними екологічної служби, товариство з січня по жовтень минулого року скидало у річку стічні води, у яких майже вдвічі перевищено вміст аміаку, у півтора рази – вміст інших хімічних елементів, шкідливих для здоров’я людей.

Прокуратура вимагає стягнути в інтересах держави та Швайківської ОТГ 570 тисяч гривень завданої довкіллю шкоди. Справу розглядатиме Господарський суд Житомирської області.

Нагадаємо, річка Гнилоп'ять поблизу міста Житомира впадає у річку Тетерів.

Тегі: стічні води, житомирщина, прокуратура, забруднення річки
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: