Сьогодні: Сб, 20-04-2024    15:03:02
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 11 » 15:08:30

Житомирський університет відкриє для туристів підземні каземати. ФОТО

11-02-2022, 15:08:30 882 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський університет відкриє для туристів підземні каземати. ФОТО
Поліський національний університет планує підвали одного з корпусів перетворити на туристичну локацію. Корпус розташований в історичній будівлі кінця ХІХ століття і раніше там був суд Волинської губернії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ректора університету Олега Скидана.
 

"Будівля, в якій розташований корпус університету, історична, це пам’ятка архітектури 1896-1897 років, де розташовувався окружний суд Волинської губернії. Відповідно, приміщення були адаптовані під будівлю суду, тобто є зала судових засідань, де зараз конференц-хол, є внутрішній дворик, куди виходили арештанти, підземні каземати, де їх утримували. У 1950-1960-х роках каземати використовувалися для зберігання добрив та інших матеріалів, що були потрібні в навчальному процесі, бо тут розміщений агрономічний факультет. Останні десятиліття вони повністю не використовувалися. Тому ми вирішили зробити там туристичну локацію", – зазначив Скидан.






За його словами, локацію планують популяризувати в контексті історії міста та Волинської губернії, адже у Житомирі збереглося небагато архітектурних пам’яток. 

Водночас підземні каземати підвищать і привабливість архітектурної пам’ятки, в якій розташований університет.







Ректор додав, що каземати облаштовані так, що в повний зріст там неможливо ходити. Найближчим часом приміщення розчистять та почнуть вивчати. Дослідженнями займатимуся кафедра економіки, підприємництва та туризму і кафедра суспільних наук університету. Цього року в навчальному закладі відкриють освітню програму "Музеєзнавство та пам’яткоохоронна діяльність", студентів якої також зможуть залучити до цього процесу.

Корпус університету, де розміщені каземати, – пам’ятка архітектури місцевого значення. Він побудований за проєктом архітектора Володимира Безсмертного.

Фото: ПНУ

Тегі: туризм, Поліський національний університет, каземати
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: