Сьогодні: Сб, 20-04-2024    17:12:11
Житомир » Новини » Житомир » 2022 » Февраль » 14 » 09:05:11

Житомир завдяки новій ТЕЦ вже зекономив 37 млн гривень - Сухомлин

14-02-2022, 09:05:11 1212 Коментарі 0 Читать на русском

Житомир завдяки новій ТЕЦ вже зекономив 37 млн гривень - Сухомлин
Житомир після відкриття ТЕЦ, що працює на альтернативному паливі, лише за один місяць зекономив 37 мільйонів гривень. Про це заявив міський голова Сергій Сухомлин на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад.
 

"У грудні ми з Міністром розвитку громад Олексієм Чернишовим відкривали ТЕЦ, яку побудували в тому числі коштом Швейцарського уряду. За січень місяць економія для підприємства "Теплокомуненерго" склала 37 мільйонів гривень. Це тільки одна ТЕЦ. Декілька - забезпечать нам відхід від газу приблизно на 80%", - сказав Сухомлин.


За словами мера, в Житомирі планують звести ще три ТЕЦ. На одному об'єкті вже почалися будівельні роботи.
 

"Друга ТЕЦ - вже будується. На третю контракт з австрійською компанією вже підписаний. По четвертій - проводиться конкурс. У свою чергу я надзвичайно вдячний партнерам, котрі допомагають місту впроваджувати політику енергонезалежності", - резюмував міський голова.


ТЕЦ у Житомирі


18 листопада у Житомирі на базі районної котельні РК-10 відкрили першу ТЕЦ, яка працює на трісці.

На ТЕЦ встановлена термодинамічна установка органічного циклу Ренкіна. Вона має змогу комбіновано виробляти тепло та електроенергію. ТЕЦ зможе забезпечити теплом 18 тисяч жителів у 73 багатоквартирних будинках.

Об'єкт зводився за кошти Уряду Швейцарської Конфедерації у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Вартість - близько 300 млн грн, з яких майже 100 млн - бюджет громади.

Тегі: економія, ТЕЦ, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: