Сьогодні: Пт, 19-04-2024    15:45:51
Житомир » Новини » Житомирська область » 2022 » Февраль » 14 » 12:15:18

Дрони допомагають порахувати диких тварин в лісах Житомирської області

14-02-2022, 12:15:18 312 Коментарі 0 Читать на русском

Дрони допомагають порахувати диких тварин в лісах Житомирської області
В лісах Житомирської області розпочався облік диких тварин. Цьогоріч лісівники області повсюдно застосовують нові методи підрахунку звірів - квадрокоптери.

"Такі пристрої, обладнані відеокамерами, дають достатньо якісне зображення, завдяки якому можна точно визначити кількість особин кожного виду та навіть його віковий і статевий склад на певній території", - пояснили в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Окрім дронів, для обліку дичини мисливствознавці та єгері застосовують фотопастки. Установлюють їх як правило, в місцях природної та штучної концентрації тварин. Місцерозміщення пристроїв час від часу змінюють. 
 

"Таким чином ми намагаємося якнайменше використовувати такий метод обліку як шумовий прогін, - розповідає мисливствознавець Баранівського лісомисливського господарства Олександр Рибак. - Адже в цей час самки фактично усіх видів мають в утробі ембріони, і зайве турбування для них є не зовсім бажаним. Фотопастки в цьому випадку є абсолютно безпечними". 


Орієнтовно за місяць користувачі мисливських угідь вже знатимуть, скільки тварин мешкає в лісах. 

"Відповідно до цього - плануватимуть, біотехнічні та інші заходи задля збільшення популяції лісової фауни в регіоні", - додали в управлінні лісового та мисливського господарства.

Тегі: Ліс, тварини, Житомирська область
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: