Сьогодні: Пт, 29-03-2024    09:17:51
Житомир » Новини » Влада » 2022 » Февраль » 18 » 08:52:34

Справа Кузьміних: депутата примусово доставлять до суду

18-02-2022, 08:52:34 344 Коментарі 0 Читать на русском

Справа Кузьміних: депутата примусово доставлять до суду
Вищий актикорупційний суд постановив здійснити привід підозрюваного у зловживанні впливом нардепа від "Слуги народу" Сергія Кузьміних на засідання для обрання запобіжного заходу.

Рішення 17 лютого ухвалив суддя Олег Ткаченко, інформує "Українська правда".

Правоохоронці мають забезпечити присутність Кузьміних на судовому засіданні, яке призначено на 10.00 24 лютого, якщо той не з'явиться сам.

На засіданні у четвер адвокат Лариса Криворучко повідомила, що її підопічний перебуває на лікуванні і з'явитися у суд не може. 

Прокурор заперечив, що сторона захисту не надала вагомих доказів відсутності Кузьміних, адже за законом особа не можу бути присутньою на засіданні суду, у випадку тяжкої хвороби, перебуванні на лікуванні в медичному закладі у випадку, якщо не може його залишити та, якщо вагітна.
 

Обрання запобіжного заходу


Суд тричі не зміг обрати запобіжний захід Кузьміних: спочатку "не міг встановити" особу затриманого, потім переніс засідання, на яке нардеп не з'явився, надіславши "пояснення", що не отримав повістку.

Антикорупційники просять арештувати нардепа на 60 діб з альтернативою внесення застави у 49 620 грн (максимум за кваліфікацією статті).


Справа Кузьміних


28 січня в пресслужбі НАБУ заявили, що разом із САП та Офісом генпрокурора викрили народного депутата під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. 

Сергій Кузьміних у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга Народ" за виборчим округом №67 (Житомирська область).

За інформацією НАБУ, народний депутат отримав 30-ти відсотковий відкат за допомогу в укладанні контрактів між приватною компанією та другою міською лікарнею Житомира.

Сам Кузьміних вважає провокацією справу щодо хабаря у пів мільйона.

Тегі: суд, нардеп, Сергій Кузьміних, хабар
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: