Сьогодні: Чт, 25-04-2024    07:45:56
Житомир » Новини » Кримінал » 2022 » Февраль » 21 » 15:40:36

Житомирський айтішник хотів вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків

21-02-2022, 15:40:36 538 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський айтішник хотів вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків
Айтішник з Житомирської області намагався вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків. Чоловіка затримали на пункті пропуску в Львівській області. Про це 21 лютого повідомила Служба безпеки України.
 

"За даними слідства, до оборудки причетний мешканець Житомирської області, працівник ІТ сфери. Чоловік намагався приховано переправити до однієї з європейських країн допоміжну частину подвійного призначення. Це - запасна частина до радіолокаційної станції літака АН-26Б, яка разом з тим, може використовуватися як комплектуюча до літаків у військовій авіації", - інформує спецслужба.


Нелегальний вантаж виявили у легковому автомобілі під час митного огляду на пункті пропуску "Тиса". Для уникнення викриття чоловік сховав обладнання за пасажирським сидінням, в ніші для інструментів.

"Наразі комплектуючу деталь вилучено. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України", - додали в СБУ.



Фото: СБУ

Тегі: Житомирська область, СБУ, айтішник
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: