Сьогодні: Сб, 20-04-2024    07:33:38
Житомир » Новини » Політика » 2022 » Февраль » 22 » 08:09:13

Росія визнала незалежними самопроголошені «ДНР» та «ЛНР»: що відомо станом на ранок

22-02-2022, 08:09:13 426 Коментарі 0 Читать на русском

Росія визнала незалежними самопроголошені «ДНР» та «ЛНР»: що відомо станом на ранок
Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав укази про визнання ОРДЛО та попросив Федеральні збори Росії ратифікувати відповідні документи.
 

"Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення: негайно визнати незалежність та суверенітет "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім і ратифікувати угоду про дружбу з цими "республіками".

Від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму", - заявив Путін.




Перед церемонією підписання документів російське телебачення спочатку показало звернення Путіна до росіян.

Як повідомляє УП, президент держави-агресора у своєму зверненні почав далеко з історичного екскурсу з традиційною "мантрою" про "єдиний народ", та того, що Україну "створив Ленін".

Путін традиційно вживав тези пропаганди про "кривавий переворот 2014 року", "розгул радикалізму", "військову накачку Заходом" і т.д. і т.п.

Очільник РФ знову повторив, що Росія нібито думає про свою безпеку і звинуватив НАТО у ворожій політиці.

Путін знову звинуватив офіційний Київ в ескалації на Донбасі, мовляв саме українська сторона "вбиває там мирних жителів" і готує "бліц-криг". 


 

В яких межах визнали "Л/ДНР"


Заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрій Клімов в ефірі телеканалу "Росія-24" заявив, що Росія визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" у межах, які зараз фактично встановлені

"Йдеться, звісно, про ті території, які перебувають у встановлених сьогодні межах. Решта перебуває за рамками юридичних дій", - сказав Клімов.
 

Путін офіційно направив війська РФ в Україну


Глава Кремля Володимир Путін у своїх указах про визнання незалежності "ДНР" та "ЛНР" доручив міноборони РФ забезпечити, щоб російські військові виконували "функції з підтримання миру" на території псевдореспублік. Укази опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ. 

Путін визнав "Л/ДНР" "суверенними та незалежними державами» і доручив МЗС РФ підготувати договір про дружбу і взаємну допомогу з псевдореспубліками. До укладення договору російські військові офіційно будуть перебувати на територіях "Л/ДНР" через відповідні "звернення" ватажків терористичних угруповань.
 

Реакція України


Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців після рішення глави Кремля Володимира Путіна визнати так звані "ДНР" та "ЛНР".

Зеленський заявив, що зараз немає жодних причин для хаотичних дій.

Зеленський зазначив, що Україна однозначно кваліфікує останні дії РФ як "порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", а "вся відповідальність за наслідки у зв’язку зі згаданими рішеннями покладається на керівництво Росії". 

За словами Зеленського, визнання незалежності ОРДЛО може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень в рамках "Норманді".
 

"Як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільки ми побачимо зростання ризиків, ви будете про все це знати. Зараз немає жодних причин для хаотичних дій, зробимо усе, щоб так було надалі. Ми віддані мирному і дипломатичному  шляху, будемо іти ним і тільки ним. Ми на своїй землі, ми нікого і нічого не боїмось, ми нікому і нічого не винні, і ми нічого і нікому не віддамо, і ми в цьому впевнені. Бо зараз не лютий 2014 року, а лютий 2022 року", - сказав президент України.

 

Тегі: лднр, Путін, Україна
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: